logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo G50 - kłopoty z ładowaniem na baterii, pomimo nowej baterii i sprawnego zasilacza

garbyśka 06 Mar 2021 18:09 396 3
  • #1 19300955
    garbyśka
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Witam! Mam pytanie dostałem od znajomego laptopa Lenovo g50 z problem takim że gdy chodzi na baterii wcale nie reaguje na ładowarkę. Raz na kilkanaście prób zadziała że ładuje. Gdy wyciągnie się baterie działa na samym prądzie. Kupiłem nową baterie problem nadal jest , ładowarka sprawna bo przecież bez baterii śmiga aż miło. Przełożyłem dysk z czystym Windowsem nadal problem występuje. Gdzie szukać problemu kupować gniazdo ładowania nowe czy sekcja zasilania na płycie siadła ? Jakieś podpowiedzi ??
  • #2 19300988
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1584
    garbyśka napisał:
    Gdzie szukać problemu kupować gniazdo ładowania nowe czy sekcja zasilania na płycie siadła ?

Być może tzw. układ chargera.
  • #3 19301102
    garbyśka
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Czyli pozostaje jedynie wyjąć baterie i zostawić laptopa na samym kablu albo oddać na serwis?
    PS. Zauważyłem że jeśli mam podłączonego laptopa bez baterii i w trakcie podepnę baterie to ładuje.
  • #4 19301508
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 742
    Zrób reset cmos, sprawdź czy gniazdo nie jest uszkodzone (głównie identyfikacja zasilacza).
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA