logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Win XP, Firefox 52 - Nie wyświetlają się poprawnie strony (zdjęcia).

rjmp 07 Mar 2021 21:46 774 10
REKLAMA
  • #1 19303573
    rjmp
    Poziom 9  
    Ocena: 29
    Witam. Na laptopie mojej lepszej połowy (core2duo, win xp +firefox) jest problem z wyświetleniem niektórych stron np https://www.sinsay.com /pl/pl/ ( nie wyświetlają się grafiki i zdjęcia). Była java 6 ale instalacja "hiszpańskiej" (chyba - znaleziona na elektrodzie) 8 nie pomogła. Jak sprawdzić czego wymaga dana strona (poza analizą źródła)? Jest jakiś sprawdzony pakiet (przeglądarka + dodatki) aby przeglądać internet na xp ?
  • REKLAMA
  • #2 19303583
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10448
    Sprawdz MyPal, jednak coraz wiecej stron nie wyswietla sie juz poprawnie pod XP i starymi przegladarkami. Pomysl o zmianie na Windows 7 skoro masz C2D.
  • REKLAMA
  • #3 19398191
    Emeraldmoon
    Poziom 2  
    Proszę koniecznie napisać jak się sprawuje MyPal na nowoczesnych stronach typu Sinsay właśnie albo komentarze na WP.pl, money.pl, które w tej chwili na Firefox wyświetlają mi puste ramki zamiast zdjęć jak u kolegi z pierwszego wpisu albo też nie da się dać komentarza na money.pl ani przełączyć strony z komentarzami. Proszę o informację, czy opłaca mi się instalować MyPal, czy moje problemy zniknąć.
    Aha! Czy działają filmy z kamerek np. na lookcam i filmy, bo w Firefox już prawie żadne wideo w przeglądarce nie działa, jeszcze o dziwo YouTube jakoś ciągnie, ale baaardzo wolno się ładuje strona, nawet prawie minutę.
    Mam Windows XP i nie mam zamiaru go zmieniać, ponieważ na nowszych śmieciach typu Win 7 czy 10 nie działają stare gry i podobno wirtualna maszyna też nie pomaga często. Dzięki.
  • REKLAMA
  • #4 19398396
    Kolobos
    Spec od komputerów
    @Emeraldmoon Sam sprawdz, zamiast pytac. Instalacja to chwila!
  • #5 19398403
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2571
    Do internetu puppy linux uruchamiany z pendrive. Można dociągnąć nowy Firefox i wszystko działa. Jak jest miejsce na dysku, można mieć dwa systemy. W końcu pewnie kolega przejdzie na jeden.
  • #6 19398415
    Emeraldmoon
    Poziom 2  
    Kolobos: jeśli ktoś już używa MyPal to dla niego będzie mniejszy problem by włączyć stronę i sprawdzić niż dla mnie instalować program na komputerze z roku 2007, w którym każda instalacja niesie ryzyko uszkodzenia systemu.
    LEDówki: nie będę używać Linuxa, gdyż na pewno stare gry windowsowe z końcówki lat 90-tych nie będą działać.
  • #7 19398421
    Kolobos
    Spec od komputerów
    @Emeraldmoon ale to Ty masz problem, a nie ktos inny, wiec dlaczego ktos ma sprawdzac za Ciebie? Inastalacja MyPal niczego nie uszkodzi, nie wymyslaj bzdur, a Linuksa masz uzywac TYLKO do przegladania stron, a nie do grania, wiesz mozesz miec dwa systemy...
  • REKLAMA
  • #8 19398426
    Emeraldmoon
    Poziom 2  
    Aha przyjąłem do wiadomości. Dobra póki co może ktoś inny mi podpowie...
  • #9 19398441
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Tak, czekaj dalej na odpowiedz zamiast poswiecic 5min na instalacje i sprawdzenie wszystkiego, swietne podejscie.

Zlituje sie nad Toba, bo widze, ze wymagasz specjalnej troski i napisze Ci, ze pod MyPal wszystko dziala, moze teraz laskawie zainstalujesz przegladarke zamiast dalej nudzic.
  • #10 19398448
    Emeraldmoon
    Poziom 2  
    Kolobos: OK, dzięki, nie stresuj się, teraz mam ważniejsze czynności a to nie jest sprawa wagi państwowej, sprawdzę, gdy będę bardzo potrzebował :-)
  • #11 19398450
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1088
    Emeraldmoon napisał:
    Czy działają filmy z kamerek np. na lookcam i filmy, bo w Firefox już prawie żadne wideo w przeglądarce nie działa

Działa to i jutub też, ale trzeba zmodyfikować Firefoxa.
    Szukaj tego. jest też na Elektrodzie:

Na MyPal'u działa bez modyfikacji prawie wszystko. Na MyPal'u nie zainstalujesz dodatków do FF.

Emeraldmoon napisał:
    nie działają stare gry

Możesz sobie zainstalować dwa systemy na jednym PC.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wyświetlaniem niektórych stron internetowych, takich jak Sinsay, na laptopie z systemem Windows XP i przeglądarką Firefox 52, gdzie grafiki i zdjęcia się nie ładują. W odpowiedziach sugerowane są alternatywne przeglądarki, takie jak MyPal, która może lepiej obsługiwać nowoczesne strony. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z MyPal, wskazując, że działa on lepiej niż Firefox w kontekście wyświetlania treści. Pojawiają się również sugestie dotyczące uruchomienia systemu Linux z pendrive'a, aby korzystać z nowszych wersji przeglądarek. Wiele osób podkreśla, że zmiana systemu operacyjnego na Windows 7 mogłaby rozwiązać problem, ale użytkownik preferuje pozostać przy XP ze względu na kompatybilność ze starymi grami.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA