Witam. Unifon działał przed remontem po remoncie niestety już nie. Wymieniłem stary na nowy podłączyłem tak samo jak stary zworki tak samo są umieszczone a unifon dalej cisza. Co może być nie tak?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamAndzej1104 napisał:Unifon działał przed remontem po remoncie niestety już nie. Wymieniłem stary na nowy podłączyłem tak samo jak stary zworki tak samo są umieszczone a unifon dalej cisza. Co może być nie tak?
Andzej1104 napisał:Unifon działał przed remontem po remoncie niestety już nie.
Andzej1104 napisał:Wymieniłem stary na nowy podłączyłem tak samo jak stary zworki tak samo są umieszczone a unifon dalej cisza.
bhtom napisał:Nie sprawdzałem nie znam się na tym ale kabel jest cały
Serwis_LX napisał:Sprawdź:
1) na których żyłach (i czy w ogóle) masz napięcie DC 5-6 V;
2) czy są one poprawnie zaciśnięte zgodnie z polaryzacją (czasem zaciski mogą złapać izolację, a sama miedź nie ma z nimi kontaktu) (...) zalecałbym przepięcie tych przewodów w odpowiedni sposób, żeby mieć absolutną pewność;
3) czy zworki programowania numeru wskazują na Twój nr. mieszkania (chyba, że są jakieś przekierowania, ale o to musisz pytać administratora);
(...)
5) czy da się odebrać nadchodzące połączenie, mimo, że go nie słychać (...)
Andzej1104 napisał:Do wszystkiego nie trzeba wzywać fachowca
Dodano po 2 [minuty]:
Kabel jest cały bo mogę go przesuwać przez ścianę. Muszę sprawdzić napiecie
Interesant napisał:
Hmmm, ciekawe co na to powie administracja/spółdzielnia/wspólnota i kto zapłaci jak uszkodzisz współsąsiadom domofon??
zybex napisał:a "fachowca" ewentualnie wezwać dopiero, gdy czynności wykonane z naszą pomocą okażą się nieskuteczne.
Andzej1104 napisał:mogę go przesuwać przez ścianę
Serwis_LX napisał:
Może lepiej, niech wezwie "fachowca". Jakiegokolwiek w tym momencie.