logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego w Fiacie Ducato 2.3 150 MultiJet zawieszają się wtryski?

addns 15 Mar 2021 07:04 2349 6
REKLAMA
  • #1 19319020
    addns
    Poziom 5  
    Witam mam problem z ducato zawieszają się wtryski wyskakuje Hill Holder zaczyna kopcić i jest szarpnięcie. Wtryski wymieniłem pół roku temu zrobiłem 50000 km i znów to samo, ma ktoś pomysł żeby to zlikwidować. A wtryski kupiłem nowe
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19319274
    addns
    Poziom 5  
    Ok dam znać jak sprawdzę
  • #4 19320890
    MarcinS70R
    Poziom 22  
    Ocena: 290
    A jakie są kody błędów? Skąd pewność że to znowu wtryskiwacze?Komunikat o hill holder zapala się od usterek w silniku w ducato.
  • REKLAMA
  • #5 19321411
    addns
    Poziom 5  
    Witam nie ma błędów wyskakuje Hill Holder jest szarpnięcie i kopci słychać wtryski zaraz szarpnie i na chwilę spokój
  • REKLAMA
  • #6 21133360
    luk147
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Witam
    Wiadomo co było?
    Mam to samo
    W trakcie wypalania DPF szarpanie wyskakuję holl Holder i ESP
  • #7 21156030
    luk147
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Witam
    Problem rozwiązany...
    Wymieniłem komplet wtrysków na oryginał iveco i cały problem znikł...
    Zrobiłem na chwilę obecną koło 3tys km i zero błędów
    Nie wspomnę o mechanikach których słuchałem to pół busa musiał bym wymienić a tu same wtryski zrobiły robotę teraz jest ok nawet jeszcze nie zauważyłem wypalania filtra DPF.
    Pozdrawiam serdecznie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z Fiatem Ducato 2.3 150 MultiJet, polegający na zawieszaniu się wtryskiwaczy, co objawia się szarpaniem, dymieniem oraz zapalaniem się komunikatu Hill Holder. Po wymianie wtryskiwaczy pół roku temu i przejechaniu 50 000 km problem powrócił. W odpowiedziach sugerowano sprawdzenie wiązki elektrycznej oraz kodów błędów, jednak użytkownik nie znalazł błędów. Inny uczestnik dyskusji podzielił się doświadczeniem, że wymiana wtryskiwaczy na oryginalne Iveco rozwiązała problem, eliminując szarpanie i błędy po przejechaniu 3 000 km.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA