logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung RL55VTEBG - wyrzuca wyłącznik różnicowoprądowy

peter154040 21 Mar 2021 19:47 1059 2
REKLAMA
  • #1 19333173
    peter154040
    Poziom 2  
    Cześć.
    Mam kłopot z lodówką jak w tytule. Mianowicie wyrzuca wyłącznik różnicowoprądowy. Od jakiegoś czasu pojawiał się lód w zamrażalce (wypływała woda z narożników zmywarki). Od dziś lodówka musi być odłączona i zastanawiam się, co może być przyczyną. Parownik jest oblodzony (odkręciłem go po jakichś 12 h - pewnie z rana wyglądał dużo gorzej). Dostałem się za wentylator oraz czujnik temperatury (chyba). Wrzucam zdjęcie parownika. Czy ktoś może coś poradzić, co sprawdzić. Czy w ogóle warto to naprawiać?
    Samsung RL55VTEBG - wyrzuca wyłącznik różnicowoprądowy
  • REKLAMA
  • #2 20151378
    Dominik861
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Cześć,
    Mam podobny problem. Dodatkowo chłodziarka nie działa. Rozebrałem zamrażalnik i jak się okazało parownik był całkowicie oblodzony co powodowało blokowanie przepływu ziemnego powietrza do górnej części lodówki. Podobnie jak u Ciebie przy podłączeniu dodatkowego urządzenia do obwodu wyrzucało mi bezpiecznik.
    Sprawdziłem miernikiem czujniki oraz grzałkę parownika i okazało się, że zawarcie i oblodzenie jest wynikiem uszkodzonej grzałki.
    Obecnie próbuje kupić pasująca grzałkę parownika ale do tego modelu jeszcze nie znalazłem samej grzałki lecz zestaw z parownikiem.
  • #3 20151719
    peter154040
    Poziom 2  
    Tylko, że tam nawet jak znajdzie się oddzielnie grzałkę to jest sporo zabawy i chyba gra nie warta zachodu. Moja lodówka poszła na złom :)
REKLAMA