Witam. Posiadam Lodówkę Samsung RL41ECSW, jest to lodówka NoFrost. Opiszę problem od początku. Najpierw zaczął się pojawiać lód w zamrażalniku, ale lodówka działała bez problemu. Przeczytałem na forum, że zapchał się ( zamroził ) wężyk odpływowy, którym woda spływała do pojemnika, gdzie miała odparowywać. Chcieliśmy z żoną odmrozić , ale z braku zimy skrobaliśmy lód z zamrażalki i było ok. Na święta zamrażalnik był pełen. Przy mrożeniu było słychać dźwięk, jakby jakieś urządzenie miało ciężko kręcić czy coś w tym stylu. Wczoraj nagle wyskoczył bezpiecznik różnicowy. Jak się okazało, to lodówka robi zwarcie. Rozebrałem komorę zamrażalnika i doszedłem do tego co robi zwarcie, ale nie wiem co to jest. Czy jakieś czujniki czy coś innego. Przedstawię zdjęcia i napiszę co to jest dokładnie
Biała wtyczka max po lewej, to po jej podłączeniu lodówka robi zwarcie. Od tej wtyczki idą dwa przewody biały i czarny do jakiś srebrnych czujników wlutowanych w rurki. Drugie pytanie. Jak zdemontować korytko, gdzie ścieka woda i jak udrożnić odpływ.
Proszę o Wasze opinie i rady. Życzę Zdrowych i Wesołych Świąt
Biała wtyczka max po lewej, to po jej podłączeniu lodówka robi zwarcie. Od tej wtyczki idą dwa przewody biały i czarny do jakiś srebrnych czujników wlutowanych w rurki. Drugie pytanie. Jak zdemontować korytko, gdzie ścieka woda i jak udrożnić odpływ.
Proszę o Wasze opinie i rady. Życzę Zdrowych i Wesołych Świąt