logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder nBOX 5800SX BZZB - Aktualizacja oprogramowania i wyłączenie VOD

MTC43 29 Mar 2021 13:22 3546 8
REKLAMA
  • #1 19348434
    MTC43
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam. Mam problem z dekoderem wymienionym w temacie. Otóż dekoder został zakupiony dość niedawno jako odnowiony i posiada stare oprogramowanie jeszcze z telewizji N. Problem z tym oprogramowaniem jest taki, że nie możliwe w nim jest wyłączenie VOD którego i tak u mnie się nie używa. W wyniku tego dysk ma przydzielone na PVR jedynie 80GB i niewiele rzeczy się mieści a reszta przestrzeni dysku zwyczajnie się marnuje. Z tego co słyszałem w aktualizacji z bodajże 2015 roku została dodana ta opcja ale problem w tym że dekoder nie chce wyszukać tej aktualizacji mimo że uprzednio przed tym dekoderem byl taki sam który bez problemu pobrał tą aktualizacje w około 2015 roku. Ma ktoś z was pomysł w jaki sposób można w tym dekoderze zaktualizować oprogramowanie? Wydaje mi się że oni w 2015 tak jakby osobiście wysyłali na dekodery tą aktualizację a gdy obecnie kupiło się tak stary dekoder to na tą aktualizację już raczej nie ma co liczyć. Jest możliwa aktualizacja z pendrive albo jakieś wymuszenie pobrania jej z satelity?

PS: Jeśli w złym miejscu to napisałem to proszę moderatorów o przeniesienie :)
  • REKLAMA
  • #3 19352136
    MTC43
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Dziękuję za odpowiedź. W jaki sposób mogę sprawdzić wersję oprogramowania? W ustawieniach szukałem lecz nie mogę znaleźć.
  • REKLAMA
  • #4 19554144
    bigle
    Poziom 11  
    Ocena: 33
    Witam,
    czy coś się wyjaśniło w tej sprawie?
    Mam podobny problem, zakupiłem już 2-gi taki dekoder bo pierwszy po kilku latach bezawaryjnej pracy, wystrzelił w powietrze kondensatorami. Ale odpowiada mi zestaw programów jaki oferuje mi z tym dekoderem Telewizja Na Kartę. Stąd kolejny zakup. Niestety oprogramowanie w wersji 32 z 2012r. powoduje, że dekoder jest strasznie "zmulony". W poprzednim, identycznym sprzęcie, była aktualizacja bodajże z 2017 r i wszystko działało dużo płynniej. Niestety próba wyszukania aktualizacji niczego nie przyniosła.
    Może ktoś potrafi pomóc?
  • #6 19603445
    dlech
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    spróbuj zrobić flasha pendrivem o mniejszej pojemności.
  • REKLAMA
  • #7 19603888
    vito007
    Poziom 26  
    Ocena: 214
    dlech napisał:
    spróbuj zrobić flasha pendrivem o mniejszej pojemności.

Przecież to nie Enigma :not: :not: :not: :not:
  • REKLAMA
  • #8 19808979
    telkomp33
    Poziom 1  
    Witam mam podobny problem, słyszałem że już wersja 34 z 2015r jest o niebo lepsza a ta 32 strasznie okrojona a przełączenie z programu na inny trwa do minuty czasu. W załączeniu screeny oprogramowania.

Dekoder nBOX 5800SX BZZB - Aktualizacja oprogramowania i wyłączenie VOD Dekoder nBOX 5800SX BZZB - Aktualizacja oprogramowania i wyłączenie VOD

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują o problemach z dekoderem nBOX 5800SX BZZB, który ma przestarzałe oprogramowanie z telewizji N, co ogranicza funkcjonalność, w tym możliwość wyłączenia VOD. Wersja oprogramowania 32 z 2012 roku powoduje spowolnienie działania dekodera, a aktualizacja do wersji 34 z 2015 roku, która poprawia wydajność, nie jest dostępna. Użytkownicy sugerują sprawdzenie wersji oprogramowania oraz próbę aktualizacji przez pendrive, a także rozważają przerobienie dekodera na Enigmę jako alternatywne rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA