logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda FRV 2005 2.0 benz/gaz - gaśnie przy mocnym hamowaniu, kontrolki się zapalają

wojtekurb 19 Kwi 2021 08:49 951 4
REKLAMA
  • #1 19388769
    wojtekurb
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam mam problem z honda frv 2005 r 2.0 benz/gaz...od jakiegoś czasu gasnie nagle podczas jazdy jak się dohamowuje zazwyczaj przy mocniejszym hamowaniu ...zapalają się kontrolki po czym odpala normalnie...ktoś coś jakieś pomysły...paliwo jest jedno i drugie
  • REKLAMA
  • #2 19388815
    Hawajek
    Poziom 24  
    Ocena: 89
    Jeżeli gaśnie podczas hamowania to ja bym zaczął od kontroli układu wspomagania hamulca.
  • REKLAMA
  • #3 19390640
    wojtekurb
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Dzieki za podpowiedź...Czujniki abs myślisz....dziwne to trochę bo zona jak jezdzi powoli i ostrożnie to praktycznie jej nie gasnie ...gasnie zazwyczaj gdy się rozpędzisz nieco mocniej i do hamujesz nagle ..to od razu kontrolki i odcięty ale sprzęgło przekręcisz zapłon i jedzie dalej...możliwe uszkodzenie wiązki gdzies moze??
  • REKLAMA
  • #4 19390961
    Hawajek
    Poziom 24  
    Ocena: 89
    Bardziej myślalem o tym że może być uszkodzone serwo hamulca. Może być wina nieszczelnosci samego serwa lub węża na podciśnieniu który do niego dochodzi. Ogólnie takie gaśnięcie auta przy wciśniętym hamulcu może właśnie świadczyć o problemach w układach sterowanych podciśnieniowy (sparciałe węże, nieszczelności itd).
  • #5 20371738
    burno
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    wojtekurb napisał:
    Witam mam problem z honda frv 2005 r 2.0 benz/gaz...od jakiegoś czasu gasnie nagle podczas jazdy jak się dohamowuje zazwyczaj przy mocniejszym hamowaniu ...zapalają się kontrolki po czym odpala normalnie...ktoś coś jakieś pomysły...paliwo jest jedno i drugie

Witam czy problem z hondą rozwiązałeś ? Mam te same objawy
REKLAMA