płyta główna - ASUS P7P55-M
procesor - i3 540 3,07GHZ GHz
karta graficzna - AMD RADEON 5700HD 1GB
ram - HYNIX H5TQ1G83BFR-H9C-C 2x2GB
zasilacz - CHIEFTEC 500W
Więc tak dostałem od znajomego 2 kości ram Kingston HyperX KHX1600C9D3X2K2/8GX 2X4GB i po podłączeniu ich do komputera samych albo komputer włącza się wszystko ładnie się ładuje ale gdy pojawia się znaczek windowsa i zaczyna się ładować kółko robi pół obrotu zatrzymuje się i wywala blue screena albo komputer zatrzymuje się gdy pojawi się takie jakby oznaczenie jaka to płyta główna podczas włączania i nie ruszy się dalej za nic.
Próbowałem resetować bios różne kombinacje ramu sam albo razem z tym hynixem zmieniałem na 1333mhz MHz i nic nie pomaga nie wiem co już zrobić więc pytam tutaj.
procesor - i3 540 3,07
karta graficzna - AMD RADEON 5700HD 1GB
ram - HYNIX H5TQ1G83BFR-H9C-C 2x2GB
zasilacz - CHIEFTEC 500W
Więc tak dostałem od znajomego 2 kości ram Kingston HyperX KHX1600C9D3X2K2/8GX 2X4GB i po podłączeniu ich do komputera samych albo komputer włącza się wszystko ładnie się ładuje ale gdy pojawia się znaczek windowsa i zaczyna się ładować kółko robi pół obrotu zatrzymuje się i wywala blue screena albo komputer zatrzymuje się gdy pojawi się takie jakby oznaczenie jaka to płyta główna podczas włączania i nie ruszy się dalej za nic.
Próbowałem resetować bios różne kombinacje ramu sam albo razem z tym hynixem zmieniałem na 1333