logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Fabia II 2009 - Nie odpala gdy nie zaświeci się kontrolka temperatury siln

Hoamar 15 Maj 2021 20:53 1161 3
  • #1 19434882
    Hoamar
    Poziom 2  
    Witam serdecznie,
    Zauważyłem już od bardzo dawna pewną zależność w mojej skodzie a mianowicie gdy nie zapali się niebieska kontrolka temperatury silnia, nie będę w stanie go odpalić. Silnik będzie kręcił bezskutecznie.
    Dopiero przekręcenie kluczyka na "wyłączony", a następnie powrót na "włączony" powoduje, że kontrolka temperatury najczęściej się zapali i będę mógł odpalić auto.
    Tak jest na zimnym silniku. Na ciepłym silniku niebieska kontrolka nigdy się nie zapala z oczywistych powodów więc nigdy nie wiem czy będę w stanie odpalić czy będę musiał przekręcać kluczykiem ponownie.
    Jeżeli na zimnym silniku, niebieska kontrolka temperatury zapali się za pierwszym razem, nigdy nie ma problemów z odpaleniem.
    Macie jakieś porady jak to rozwiązać?
  • #2 19435226
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1155
    Jaki silnik posiadasz? Coś więcej napisz o samochodzie.
  • #3 19435505
    Hoamar
    Poziom 2  
    Auto to SKODA Fabia II Ambition 1.2, model 2007>, 51kW HTP benzyna, silnik model BZG / CEV / CGPA / CHTA 1,2 l Simons. Hatchback
  • #4 19445604
    Hoamar
    Poziom 2  
    Sprawa chyba się rozwiązała. Problemem był kluczyk, może bateria słaba i immobilizer nie łapał. Zacząłem korzystać z drugiego i odpala za każdym razem.
REKLAMA