logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Astra H 1.7 CDTi 101 KM - błąd położenia wału, nie odpala po wymianie czujnika

Prostorelikt 25 Lip 2021 08:24 2880 4
REKLAMA
  • #1 19534928
    Prostorelikt
    Poziom 2  
    Witam serdecznie
    Błąd polega na nie odpalaniu auta, wymieniony został czujnik położenia wału, na Delphi, jak jest ciepły nie zapalał, teraz mu się zmieniło i jak jest zimny lub postoju przez noc to też nie odpala, rozrusznik kręci, pokazuje błąd położenia wału. Bezpieczniki sprawdzone, instalacja sprawdzona, zawór ciśnienia na pompie wyczyszczony, uszczelki zmienione. Robiłem test na gorącym, jak nie chciał odpalić zalałem pompę zimną wodą i odpalił.
  • REKLAMA
  • #2 19535002
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19535022
    Prostorelikt
    Poziom 2  
    Dziś rano zajrzałem do sterownika za kołem, odpaliłem i zacząłem ruszać wiązka pierwszych kabli i, zaczął gadać puszczałem kable chodził normalnie, za pomocą ułożenia wiązki do góry i związania frytka na chwilę, dziala. Możliwe że kabel któryś w wiązce jest przlamany?
  • REKLAMA
  • #4 19535152
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 19535212
    Prostorelikt
    Poziom 2  
    No tak pisałem co mi mechanik powiedział, czyli nie sprawdzał, oby to było to, bo jeszcze zastanawia mnie ta pompa wtryskowa jak ja Polalem zimna woda około 20 l, to auto od razu odpaliło, a od płakać pali czy zimny czy ciepły,
REKLAMA