logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] LG GR-B459BTJA - Nieprzyjemny zapach mimo czyszczenia, brak otworu na skropliny

pogonona1 01 Wrz 2021 09:30 2736 3
REKLAMA
  • #1 19590410
    pogonona1
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,
    Wynajmowałam mieszkanie i przy odbiorze okazało się, że z lodówki potwornie śmierdzi. Najprawdopodobniej przez kilka/kilkanaście dni w mieszkaniu nie było prądu i cała zawartość zamrażarki rozmroziła się. Wyciekło pod lodówkę. Porządnie ją umyłam, octem, kwaskiem, sodą, nawet domestosem i dalej śmierdzi. Czy w tej lodówce jest gdzieś taka dziurka, którą są odprowadzane skropliny? Tył lodówki jest zabudowany i nie ma widać pojemniczka na skropliny. W instrukcji też brak info o takim otworze. W poprzedniej lodówce był taki otwór i wiem, że można to było przepłukać. Ostatnio 2 dni lodówka była zamknięta i wyłączona i mniej śmierdzi niż jak jest włączona, stąd wydaje mi się, że to śmierdzi ze środka. Pisałam do serwisu ale odpisali mi póki co tylko tyle żeby ją umyć i wywietrzyć. Wietrzyłam już i poza zasmrodzeniem mieszkania nic to nie dało.
  • REKLAMA
  • #2 19590486
    Dziarski Hank
    Poziom 34  
    Ocena: 930
    Ozonowanie może pomóc...
  • REKLAMA
  • #3 19590551
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 878
    Jak coś takiego stoi nie używane to drzwiczki muszą być otwarte aby się wietrzyło. Musi być w tym czasie wentylacja aby nie powstawaly zapachy a Ty po umyciu zamkąleśna dwa dni. Fajne.
    Koleśprzywlókł z Reichu wiele lat temu zamrażarkę z wystawki i nawet mu sienie chcilo do niej zajrzeć dopiero zrobił to po kilku dniach.
    W środku byly ....ryby!
    Wyrzucił na śmietnik bo sie nie dalo usunąć zapachu !!!
  • #4 19612867
    pogonona1
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Lodówka przestała chłodzić, więc problem się sam rozwiązał.
REKLAMA