logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampki wróżkowe. Co robić, żeby świeciły ciągle, nie migały

theskid 06 Wrz 2021 13:26 3201 3
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 19597780
    theskid
    Poziom 2  
    Cześć.
    Jestem elektrykiem z podstawowym doświadczeniem w elektronice i kupiłem światła 100 LED do ogrodu, problem polega na tym, że są one za pośrednictwem kontrolera, który sprawia, że migają i mam je na zegarze więc za każdym razem, gdy włączają się przez timer, zaczynają od programu, który sprawia, że migają, ale potrzebuję tylko stałego włączenia, nie ma aspektu pamięci, miałem nadzieję, że otworzę kontroler i będzie miejsce na chip eeprom, aby pomieścić pamięć, ale niestety nie ma miejsca.
    Czy ktoś wie, co mogę zrobić, aby ominąć kontroler lub po prostu domyślnie włączyć je na stałe?
    Dzięki, oto kilka zdjęć.

Lampki wróżkowe. Co robić, żeby świeciły ciągle, nie migały Lampki wróżkowe. Co robić, żeby świeciły ciągle, nie migały Lampki wróżkowe. Co robić, żeby świeciły ciągle, nie migały Lampki wróżkowe. Co robić, żeby świeciły ciągle, nie migały
  • REKLAMA
  • #2 19598525
    gps79
    Poziom 37  
    Ocena: 794
    To najprawdopodobniej ten układ sterowany tyrystorami.
    Wylutuj prostopadłą płytkę i tyrystory, następnie zmostkuj ścieżki po anodzie i katodzie tyrystorów. Układ będzie ciągle świecił.

• REKLAMA
  • #4 19602388
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1874
    Jeżeli schemat jak wyżej, to po wylutowaniu płytki - wylutować też kondensator, bo rozsadzi go.

Można też:
    Zewrzeć A-K tyrystorów bez wylutowania płytki.

Lub usunąć całkowicie sterownik, kupić mostek prostowniczy 1 A/400 V + bezpiecznik z 500 mA.
REKLAMA