logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zgłoszenie mini instalacji fotowoltaicznej z mikroinwerterem Hoymiles MI-600 w sieci PGE

sarge16 12 Wrz 2021 17:40 3885 4
REKLAMA
  • #1 19606447
    sarge16
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, wszystkich.
    Chciałbym założyć mini instalację złożoną z dwóch paneli. Nie chcę się pakować w duże koszta dlatego chcę spróbować od takiej małej i konsumować prąd na bieżąco. Myślałem kupić mikroinwerter Hoymiles MI-600 i po prostu wpiąć do gniazdka w najbardziej obciążonej fazie w domu. Panele mam dwie sztuki 210Wp, używałem je od kilku lat do ładowania akumulatorów. Uprawnienia elektryczne mam, panele są już na dachu, co muszę zrobić żeby to zgłosić? Dodam że ten mikroinwerter jest na zielonej liście urządzeń z certyfikatem. Ten mikroinwerter sam ustawi i się z siecią zsynchronizuje? Na nim nie ma żadnych przycisków czy ustawień. Koszt takiej gotowej instalacji wpinanej do gniazdka to 3600 zł, a ja liczę zamknąć się w 1000 zł. Mam dom na terenie obsługiwanym przez PGE.
  • REKLAMA
  • #2 19606489
    Tech132
    Poziom 29  
    Ocena: 390
    Tego mikro inwerter PGE ci nie przyjmie jak go nie ma na liście .Kup normalny inwerter i załóż większą instalację ,a załapiesz się na stare warunki czyli 1 do 08 .
  • REKLAMA
  • #3 19606515
    sarge16
    Poziom 10  
    Ten mikroinwerter ma wszystkie certyfikaty NC RfG i jest na liście namaszczonych falowników. Naprawdę chcę cały prąd na bieżąco zużywać. A jeśli coś pójdzie do sieci to też dobrze po wymianie licznika na dwukierunkowy. Koszt tego mikroinwertera to tylko 700 zł i naprawdę nie chciałbym inwestować w to więcej. Jeśli to wypali to chciałbym taką samą instalacje z dwóch paneli zrobić na balkonie w mieszkaniu. Zgłosić wymianę licznika i wpiąć instalację do zwykłego gniazdka. Podpowie ktoś coś o tak małej instalacji? O tym małym falowniku?
  • REKLAMA
  • #4 19780263
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 19939784
    sarge16
    Poziom 10  
    Niestety nie udało się z przyczyn osobistych. Ale ogólnie temat cały czas aktualny. Cały czas myślę żeby tą instalacje założyć na balkonie w mieszkaniu.
REKLAMA