logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak przypisać pilota Nice Smilo do bramy Came Home HG600?

macko4 27 Wrz 2021 00:00 1242 2
REKLAMA
  • #1 19628265
    macko4
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Dzień dobry posiadam w dwie bramy garażowe jedną z napędem Nice spin 11 oraz drugą z napędem Came Home Hg600, a także bramę wjazdową Came fast plus. Wszystkie trzy bramy montowała jedna firma i sterowanie wszystkimi bramami ustawiła na pilocie Nice smilo 4-kanałowym. Po 6 latach zakupiłem kolejny 4 kanałowy pilot Nice i bez problemu zakodowałem bramę Nice, a także bramę wjazdową Came ponieważ posiada taki uniwersalny moduł sterowania. Natomiast nie potrafię w żaden sposób zakodować bramy Came Home Hg600 rozkręciłem nawet napęd, ale nie ma w nim dodatkowego modułu takiego jak w tej wjazdowej bramie, a kodowanie w sposób zawarty w instrukcji nie przynosi rezultatów tzn. Widać, że sterownik odbiera sygnały z pilota, ale ich nie zapisuje. W jaki sposób mogę przypisać pilota Nice Smilo do bramy Came Home Hg600? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19628351
    Daro1003
    Poziom 34  
    Ocena: 603
    A może masz dwukanałowy sterownik Nice w pierwszej bramie garażowej i kabelkiem podciągnięte sterowanie do drugiej i musisz zakodować drugi kanał na tym sterowniku.

Inna opcja to wyłączenie pierwsze z prądu napędu Came i po ponownym włączeniu w ciągu 10 sekund podejmij próbę programowania pilota.
  • #3 19637425
    macko4
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Zadziałało, dziękuję bardzo. Pozdrawiam
REKLAMA