logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala alarmowa GENEVO Prima 64. Błąd zapisu modułu.

DARIO39 20 Paź 2021 23:02 825 2
  • #1 19662862
    DARIO39
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Mam problem z uruchomieniem centrali Prima 64. Po zaprogramowaniu przy użyciu programu Primatol centrala nie komunikuje się z EXT-8. A mianowicie wyświetla komunikat jako nie zapisany.
    Menadżer urządzeń widzi moduł i go zapisuje, na podglądzie po odświeżeniu system jest ok. Ponowne włączenie podglądu wyświetla błąd o nie zapisanym module. Płyta główna sygnalizuje pracę migającą diodą, moduł EXT tak samo. Ginie komunikacja między modułem a centralą.
    Macie może pomysł w czym tkwi problem ?
  • Pomocny post
    #2 19666107
    fred4u
    Poziom 27  
    Ocena: 197
    Odnosze wrażenie że opis jest nieprecyzyjny, ale zakładam że chodzi o "nieprzypisany" moduł. Poza zarejestrowaniem modułu (potwierdzenie podłączenia) trzeba przypisać wejścia (określić który moduł podłącza które wejścia), dopiero wtedy centrala zobaczy wejścia z modułu. Szukaj zakładki przypisania wejść w okienku sprzętu.
  • #3 19672301
    DARIO39
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Dziękuję koledze fred4u za nakierowanie, faktycznie zapomniałem o zakładce przypisania sprzętu. Problem rozwiązany, centrala pracuje prawidłowo.
REKLAMA