Witam,
Mam podobny problem ale z wersją 128 GB. Objawia się tym, że przy zapisie dużego pliku, rzędu kilku GB, zapis jest ciągły ok. 10 MB/s (testowałem pendrivie i podobno to jest jego standardowa prędkość zapisu). Niestety po pewnym czasie ok. 1 min zapis jest cyklicznie przerywany. Czyli zapis trwa ok. 10 sek. z prędkością tych ok. 10 MB/s i po tym przez ok. 15 sek prędkość zapisu spada do 0, potem znowu zapis z prędkością 10 MB/s i tak w kółko.
@Pawel13741 czy taki zapis występuje także u Ciebie? Czyli co kilka sek prędkość spada do 0?
@dt1 czy taki zapis objawia się właśnie przepełnianiem bufora i zastosowaniu np. słabego kontrolera?
W menadżerze zadań, czas aktywności dla tego pendrive jest zawsze na poziomie 100%. Trochę to upierdliwe, bo kupiłem ten pendrive aby przenosić pliki o sporych rozmiarach, a tu zapis lipny, poza tym dziwne, że pendrive nie potrafi utrzymać ciągłego zapisu na poziomie 10MB/s.
Mam jeszcze pendrive 32 GB Sandisk. Zapis na porcie USB3.0 wynosi prze ok. 30 sek na poziomie ok. 80 MB/s po czym spada, ale utrzymuje min. 20 MB/s.
Czy jest możliwość poprawienia tego pendrive'a? Ten objaw cyklicznego zapisu spadającego do 0 pojawia bez względu na jakim systemie pracuje, bez względy czy jest podpięty pod USB 3.0 czy nawet 2.0.