Witam, posiadam taki problem z Epsonem że podczas skanowania z ADF wychodzą puste skany, a dokładniej pierwsze dwie strony wychodzą normalnie (czasem trzecia ale rzadko), później kilka pustych i znowu kilka normalnych, ilością puste/pełne losowo, nie jest to w żaden sposób powtarzalne właśnie oprócz tego że w 95% skanuje tylko dwie pierwsze.
Zauważyłem że listwa skanera po drugim skanie przesuwa się spod szybki, chowa obok między szybkę z adf a szybę z płaskiego.
Dodam że drukarka raz już była uszkodzona i rozbierana, ściągnięta była szyba skanera ale okazało się że usterka była w innym miejscu więc bez jakiejś większej ingerencji złożyłem spowrotem. Problemem był pasek który spadł z trybów we wnętrzu drukarki (coś do przewijania kartek), po założeniu drukarka się załączyła ale już skaner zachowywał sie jak opisałem wyżej.
Czy ktoś ma pomysł dlaczego skaner może się zachowywać w ten sposób?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
Zauważyłem że listwa skanera po drugim skanie przesuwa się spod szybki, chowa obok między szybkę z adf a szybę z płaskiego.
Dodam że drukarka raz już była uszkodzona i rozbierana, ściągnięta była szyba skanera ale okazało się że usterka była w innym miejscu więc bez jakiejś większej ingerencji złożyłem spowrotem. Problemem był pasek który spadł z trybów we wnętrzu drukarki (coś do przewijania kartek), po założeniu drukarka się załączyła ale już skaner zachowywał sie jak opisałem wyżej.
Czy ktoś ma pomysł dlaczego skaner może się zachowywać w ten sposób?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.