logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson WF-7710 - Problem z przesunięciami wydruku, pasek enkodera, karetka, krańcówki, wieczne tusze

paprazzi 11 Kwi 2023 16:38 777 3
REKLAMA
  • #1 20534760
    paprazzi
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    niedawno pojawił się niestandardowy (dla mnie) problem z wydrukami,
    przesunięcia wydruku prawo/lewo - tak jak by karetka miała problem z "krańcówkami",
    pasek enkodera jest czysty, "prowadnice" nasmarowane, rolką napędu nie potrafię ruszyć.
    używam wiecznych tuszy - nie raz potrafią się poprzytykać, ale tym razem to co innego.
    Co zrobić, aby naprawić ta usterkę?
    Epson WF-7710 - Problem z przesunięciami wydruku, pasek enkodera, karetka, krańcówki, wieczne tusze
  • REKLAMA
  • #2 20534806
    Dydelmax
    Poziom 39  
    Ocena: 964
    Witam.
    Czujnik enkodera również czyściłeś?
    Czy enkoder kołowy też jest czysty?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 20534820
    robwik
    Poziom 25  
    Ocena: 143
    Standard w Epsonie . W ustawieniach jest regulacja .Trzeba się trochę na klikać ale da się ustawić .
  • #4 20534941
    paprazzi
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dydelmax napisał:
    Czujnik enkodera również czyściłeś?
    Czy enkoder kołowy też jest czysty?

Nie ruszałem, bo nie wiem jak, a enkoder kołowy - nawet nie wiedziałem gdzie jest (nie mówiąc o tym jak go wyczyścić :/
    robwik napisał:
    Standard w Epsonie . W ustawieniach jest regulacja .Trzeba się trochę na klikać ale da się ustawić .

wyrównanie w pionie? nie widzę różnic :/ jak z tego poprawnie skorzystać?
REKLAMA