logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Megane 1.4 1998 z LPG – trudności z odpalaniem na benzynie rano, przerywanie

andy_gsm 31 Paź 2005 15:36 1878 10
REKLAMA
  • #1 1943620
    andy_gsm
    Poziom 11  
    witam
    mam taki problem i moze ktos mi jest w stanie pomuc poniewaz juz mnie skasowali na pare stowek i dalej jestem na paczatku, a mianowicie moja ren megane 1,4+gaz 1998r przestala odpalac rano. jak prawie wyczerpie akumulator to w koncu zapali ale(zapalam na benzynie) strasznie przerywa i nie chce dzialac, gdy przelacze na gaz to wszystko super. wymienili mi juz kable wysokiego napiecia, kopolke, palec sprawdzili pompe paliwa i dalej LIPA!!!!!!. Aha kazali mi zatankowac dobre paliwo i bedzie dzialac (sprobije chociaz watpie). PORATUJCIE !!!!!!!!!!!! (moze ktos to juz mial)
    andrzej
  • REKLAMA
  • #2 1943852
    Slawek J
    Poziom 30  
    Ocena: 170
    A tankujesz paliwo watpliwego pochodzenia?
  • REKLAMA
  • #3 1943920
    andy_gsm
    Poziom 11  
    nigdy nie przywiazywalem uwagi gdzie tankuje, poprostu tam gdzie gaz tam od czasu do czasu dolewam 10-20 litrow. moje GG 1160850
  • REKLAMA
  • #5 1944433
    andy_gsm
    Poziom 11  
    tam jest chyba jeden wtryskiwacz bo to jednopunktowy wtrysk.
    i widac jak wtryskuje paliwo.
  • #6 1947634
    marian11@
    Poziom 21  
    Ocena: 76
    Witam.
    A wymieniłes swiece????????
  • #7 1947792
    homag
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    świece jak by były zużyte to tym bardziej nie chodziłby dobrze na gazie.Sprawdż sobie jakie masz ciśnienie paliwa bo byc może masz przytkany wężyk albo zawór przelewowy lekko otwrty cały czas
  • #8 1948711
    marian11@
    Poziom 21  
    Ocena: 76
    Witam.
    Ja wiem zesamochód z lpg jest bardziej czuły na instalacje zapłonowa tylko nie w kazdym wypadku tak jest jak zes napisał kolego wyzej.

Dodano po 7 [minuty]:

Witam.
    Ja wiem zesamochód z lpg jest bardziej czuły na instalacje zapłonowa tylko nie w kazdym wypadku tak jest jak zes napisał kolego wyzej.
  • #9 1950628
    andy_gsm
    Poziom 11  
    witam
    Powiem tak: troszke mnie to wybilo z toku myslenia poniewaz nie mialem jeszcze takiej usterki, sprawdzilem wszystko od czujnikow, ukladu wtryskowego,zaplonowego do pompy paliwa i z cala pewnoscia moge powiedziec ze jest ok. no ale auto nie odpala rano i przerywa na bezynie. najlepsze sa proste rozwiazania i w moim przypadku usterka bylo paliwo w zbiorniku !!!!!!!!!!!!!!! jestem w szoku bo nigdy mnie to nie dotknelo. i co wy na to pojade tam na ta stacje i zapytam kto mi pokryje moj czas i 400,00. ewentualnie moze wy macie jakies pomysly co z tym zrobic??????
    pozdr.
    andrzej
  • REKLAMA
  • #10 1952423
    POMIDOR
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Jeśli masz paragon to wal śmiało do właściciela stacji. Jeśli właściciel Ciebie zbędzie, to idź do PIHu bądź do Federacji Konsumenta, może pomogą w odzyskaniu chociaż części poniesionych przez Ciebie strat.
    POWODZENIA i tak szybko nie odpuszczaj.
  • #11 1952750
    eazy
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pomidor dobrze pisze!!!!!!!!
    Pamiętajcie paragon jest dowodem zakupu!!!!!!!
    W Mercu Sprinter zwracali mi koszt naprawy (nie małą kasę bo 8.500) ale tankowałem na fakturę!!
    JEŚLI OSZUKUJĄ -I CHCĄ SIĘ SZYBKO DOROBIĆ? --- NIC INNEGO TRZEBA ICH MĘCZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!
    WALCZCIE O SWOJE ,przecierz płacicie za paliwo(i inne podatki) a nie za H20 lub coś innego!!!
    POWODZENIA-nie rezygnujcie!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Renault Megane 1.4 z 1998 roku z instalacją LPG ma problem z odpalaniem na benzynie rano oraz przerywaniem pracy silnika. Auto odpala tylko przy prawie wyczerpanym akumulatorze i działa poprawnie na gazie. Wymieniono kable wysokiego napięcia, kopułkę, palec rozdzielacza oraz sprawdzono pompę paliwa, jednak problem pozostał. Dyskusja sugeruje możliwe przyczyny takie jak jakość paliwa, zużycie lub uszkodzenie wtryskiwaczy (jednopunktowy wtrysk), stan świec zapłonowych oraz ciśnienie paliwa, w tym ewentualne zatory w przewodach lub zaworze przelewowym. Ostatecznie autor potwierdził, że problemem było złej jakości paliwo w zbiorniku. Uczestnicy zalecają dochodzenie roszczeń wobec stacji paliw na podstawie paragonu oraz korzystanie z pomocy instytucji konsumenckich w przypadku odmowy zwrotu kosztów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA