logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Robot odkurzający i myjący do 1000 zł dla mieszkania 83m2 z progami 2 cm i zwierzętami

jjfk 06 Lis 2021 19:28 984 6
REKLAMA
  • #1 19693792
    jjfk
    Poziom 5  
    Zamierzam się z kupnem robota odkurzającego i myjącego mniej więcej do 1000 zł.
    90% podłóg to panele, 10% to płytki, między pomieszczeniami są progi o wysokości 2 cm, mieszkanie ma 83 m2, są 2 kotki i 2 pieski.
    Zależy mi żeby komunikaty były po polsku.
    Zupełnie nie mam pojęcia co bym miał wybrać, jest tak duży wybór na rynku że mam "mętlik w głowie:. Zależy mi przede wszystkim na dobrej jakości odkurzania oraz mopowania.
  • REKLAMA
  • #2 19694295
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Ocena: 853
    Proscenic,Xiaomi mi,mam Proscenic,kupiłem używany na aukcji,jeździ codziennie i jest ok. Z czasem baterie trzeba wymienić ale to normalne,pakiety się zużywają
  • REKLAMA
  • #3 19694676
    jjfk
    Poziom 5  
    Jaki model polecasz z dwóch wyżej wymienionych?
  • REKLAMA
  • #4 19695956
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Xiomi nie miałem Proscenic mam więc nie mogę porównać,Xiomi raczej ciut droższy i bardziej zaawansowany..ale czy to potrzebne? Ważne żeby tanio i skutecznie podłogę wyczyścił.Jeśli masz dywany to nie licz na to że jeden czy drugi zrobi robotę tak jak zwykły odkurzacz,paprochy i włosy zaciągnie,nic więcej

Dodano po 6 [minuty]:

Ja mam tego,to chyba 890T czy jakoś tak,wi-fi ok. Mapa się nie nadaje,ale ma ładnie algorytmy wpisane przez co sprząta efektywnie,i ma 3 tryby mopowania
    Załączniki:
    • Robot odkurzający i myjący do 1000 zł dla mieszkania 83m2 z progami 2 cm i zwierzętami 20211107_212916.jpg (884.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 19696600
    jjfk
    Poziom 5  
    Zależy mi głównie na tym, żeby ładnie wciągał paprochy, sierść itp. czyli dobra siła ssania oraz żeby dobrze mopował podłogi...no i żeby sobie radził z progami wysokimi na 2 cm, dobrze również żeby komunikaty były po polsku...czy Twój robot ma to wszystko?
  • #6 19698234
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Po polsku nie, ale w dobie internetu, słownika google itd. To raczej nie problem, resztę Twoich wymagań spełnia
  • #7 19703105
    stachu234
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Jak ci zależy na dokładności i masz 4 zwierzaki, lepiej wziąć robota tylko do odkurzania np. roombe e5 bo szybciej ogarnie mieszkanie. Te roboty 2w1 ani dobrze nie odkurzają ani nie mopują. Jest sens brać 2 osobne, wtedy to daje efekt.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje robota odkurzającego i myjącego do 1000 zł, który poradzi sobie w mieszkaniu o powierzchni 83 m2 z progami o wysokości 2 cm oraz z sierścią zwierząt. W dyskusji polecane są modele Proscenic oraz Xiaomi, z uwagą, że Xiaomi jest droższy i bardziej zaawansowany. Użytkownicy zwracają uwagę, że roboty 2w1 mogą nie spełniać oczekiwań w zakresie skuteczności odkurzania i mopowania, sugerując rozważenie zakupu oddzielnych urządzeń. Istotne jest również, aby robot miał komunikaty w języku polskim, co może być problematyczne w niektórych modelach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA