logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piec gazowy Minimax - kod błędu E4, ciągłe włączanie i wyłączanie, sterownik

elizaw1 12 Lis 2021 12:57 1212 3
REKLAMA
  • #1 19704405
    elizaw1
    Poziom 2  
    Witam. Mam nastepujacy problem z piecem gazowym. Mieszkam w mieszkaniu gdzie ogrzewanie i podgrzewanie wody mam gazowe. Piec jest polaczony ze sterownikiem. Od miesiaca mam z nim problem wyskakuje na nim kod problemu E4- w instrukcji zle cisnienie wody. Byl hydraulik ktory dolal wody do pieca,oraz sprawdzil czy nie ma zadnego wycieku w instalacji. Piecyk jakos chodzil po dolaniu wody. Teraz kod E4 dalej wyskakuje ale moim problemem jest to ze piec nie wylacza sie. Po zadanej temp na sterowniku 20 stopni piec gazowy dalej sie pali -malo tego wlacza sie i wylacza co 3 sekundy. Jest to bardzo uciazliwe bo nie mozna spac,denerwuje a jedyny sposob na wylaczenie pieca to odlaczenie go od pradu - co nie jest ekonomiczne. Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 19704665
    bro2004
    Poziom 30  
    Ocena: 636
    Ciekawostka E04 związane z ciśnieniem wody.... może w Ecocondens Silver tak.... E9 w minimax jest związany ze zbyt mały lub zbyt dużym ciśnieniem. E04 problem z czujnikiem NTC na CO. Proszę wezwać serwisanta ze strony Termet. A nie magików :) oraz przeczytać właściwą instrukcję obsługi.
  • REKLAMA
  • #3 19707666
    elizaw1
    Poziom 2  
    Po pierwsze to mozna milej :) po drugie to chyba Ty jestes magikiem skoro pisze ze tak jest w instrukcji to znaczy ze tak jest w instrukcji
  • #4 19707687
    bro2004
    Poziom 30  
    Ocena: 636
    Piec gazowy Minimax - kod błędu E4, ciągłe włączanie i wyłączanie, sterownik
    Wytłumacz mi co ma E4 do ciśnienia wody w centralnym ogrzewaniu 😂 wszystko jest spowodowane uszkodzonym czujnikiem. Pozdrawiam Magik
REKLAMA