Mam pytanko odnosnie regeneracji baterii w lapie. Oryginalne ogniwa baterii w nim to SONY G2 ENERGYTEC US17670GR.NIe wiem jakie są zamienniki tych ogniw. Prosiłbym o radę i ewentualne linki do zamienników. POZDRAWIAM:D
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamgabik001 napisał:Zamienniki beda mialy oznaczenie US17670 (i tu moze sie pojawic literka). Tak wogole to szukaj czegos po gabarytach i parametrach elektrycznych (3,6V, 1450mAh li-ion).
Pozrdrawiam
gabik001 napisał:Elektroniki nie uszkodzisz ale jezeli w baterii jest eprom odpowiedzialnyu za ladowanie to mozesz miec bledne odczyty.
Pozdrawiam
adamec napisał:gabik001 napisał:Elektroniki nie uszkodzisz ale jezeli w baterii jest eprom odpowiedzialnyu za ladowanie to mozesz miec bledne odczyty.
Pozdrawiam
To co powinienem zrobić aby zrobić wydajniejszą baterię? I jak to jest, bateria ma w sobie 9 ogniw a cała ma parametry 10.8V 3750 mAh.Czyli ile pojemności ma ogniwo??
gabik001 napisał:A rachunek jest prosty : 3x 3.6V szeregowo po 3 ogniwa razem daje 3x 10.8V po 1450mAh co w rezultacie po ograniczeniu softwareowym daje 3750mAh.
Cytat:
Po mojemu to 9 ogniw 1,2V 3750 mA połączonych szeregowo = bateria 10,8V 3750mA.
Czyżbym się mylił?