logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują

Arturrog 14 Lis 2021 19:49 285 12
  • #1 19709061
    Arturrog
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Cześć. Mam w planach zakup nowego dysku SSD. Specjalnie postanowiłem wyczyścić komputer i sprawdzić okablowanie. Odłączyłem komputer od wszystkiego, odłączyłem kable od starego dysku i wyciągnąłem RAM. Gdy wykonałem wszystkie czynności wsadziłem RAM w jego miejsce i podłączyłem wszystko. Gdy włączyłem komputer odpalił się, lecz myszka, klawiatura nie świecą się a monitor się odpala, lecz pisze "brak sygnału". Co robić? W czym tkwi problem? Wszystko wykonywałem przy wyłączonym komputerze.
  • #3 19709081
    Arturrog
    Poziom 3  
    Odczeialem myszke, klawiature itp. Zasilanie też. Nie wiem o co może chodzić
  • #5 19709106
    Arturrog
    Poziom 3  
    Co to sa zworki?
  • #7 19709142
    Arturrog
    Poziom 3  
    Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują

Dodano po 1 [minuty]:

Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują

Dodano po 57 [sekundy]:

artbi881 napisał:
    Porób zdjęcia.

Już
  • Pomocny post
    #8 19709149
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2507
    Klawiaturę i mysz masz USB czy PS2

Może słaba bateria biosu i przałączyło na Grafikę na mobo?
    Przełącz monitor na grafike z płyty.
  • Pomocny post
    #9 19709168
    artbi881
    Poziom 30  
    Ocena: 263
    Nie widzę zasilania GPU jak również zasilania CPU, jak ten dysk jest podpięty w zasilanie? Zasilanie CPU na pewno jest dobrze? w właściwą stronę kostka ? zatrzask pasuje ?
    Załączniki:
    • Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują 321.PNG (108.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują 987.PNG (351.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 19709177
    Arturrog
    Poziom 3  
    karolark napisał:
    Klawiaturę i mysz masz USB czy PS2

Może słaba bateria biosu i przałączyło na Grafikę na mobo?
    Przełącz monitor na grafike z płyty.

USB

Dodano po 2 [minuty]:

artbi881 napisał:
    Nie widzę zasilania GPU jak również zasilania CPU, jak ten dysk jest podpięty w zasilanie?
    wszystkei kable są z tyłu przyśle jeszcze jedno zdjecie z podlaczeniem gpu

Dodano po 1 [minuty]:

artbi881 napisał:
    Nie widzę zasilania GPU jak również zasilania CPU, jak ten dysk jest podpięty w zasilanie? Zasilanie CPU na pewno jest dobrze? w właściwą stronę kostka ? zatrzask pasuje ?

Gpu i cpu nie dotykałem.
  • #12 19709262
    Arturrog
    Poziom 3  
    Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują

Dodano po 31 [sekundy]:

artbi881 napisał:

Wyzej zdjecie z podlaczeniami

Dodano po 5 [minuty]:

artbi881 napisał:
    Kolego -Arturrog- jak autor pisze ponoć tylko odkurzał i porozpinał zatem nie powinno nic uciec z C-mosa. Nawiasem to jakieś słabe to czyszczenie.

A co jesli to jakis problem z pamiecia ram? Gdy wkladalem ja to byly luzy przy zapieciu. Ram wypadal. Dopiero gdy lekko go wysunalem zlaczyl sie. Po spieciu byly luzy ze latal na lewo i prawo

Dodano po 2 [minuty]:

Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują Problem z włączonym komputerem. Podzespoły nie reagują
  • #13 19797828
    Arturrog
    Poziom 3  
    problem dotyczyl wlozenia pamieci ram

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z uruchomieniem komputera po czyszczeniu i odłączeniu podzespołów. Po ponownym podłączeniu RAM-u komputer się uruchomił, ale nie reagowały myszka i klawiatura, a monitor wyświetlał komunikat "brak sygnału". Użytkownicy sugerowali sprawdzenie zasilania, poprawne podłączenie GPU i CPU, a także zwrócenie uwagi na ewentualne problemy z pamięcią RAM, która mogła być źle osadzona. Użytkownik potwierdził, że RAM miał luzy, co mogło być przyczyną problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA