logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka Electrolux ESL 74561RO. Pompa odpływowa cały czas pracuje.

Martini_007 21 Lis 2021 15:44 2487 3
REKLAMA
  • #1 19721372
    Martini_007
    Poziom 2  
    Witajcie.
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Zmywarka Electrolux ESL 74561RO. Po uruchomieniu dowolnego programu uruchamia się wypompowanie wody, przez cały program pracuje pompa odpływowa.

Sprawdziłem pompę, jest sprawna i czysta, sprawdziłem również wąż odpływowy też sprawny. Czujnik zalania tez działa poprawnie (podnosząc styropian załącza się pompa). Jak odłączam zasilanie od czarnego kapselka (to chyba hydrostat) pokazuje sie info błąd i20 na panelu.

Może miał ktoś podobną sytuację.
    Z góry dziękuję za podpowiedzi.

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19721806
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2041
    Witam,
    mialem podobne zachowanie w innym modelu, wszystko dziala poprawnie, rozkalibrowala sie,
    wejdz w menu serwisowe i wywolaj kalibracje - sprawdz w instrukcji serwisowej jaka kombinacja przyciskow przy wlaczaniu.
    Pozdrawiam
  • #4 19722403
    Martini_007
    Poziom 2  
    Sekwencja klawiszy 1 i 3 przez 4 sek. + załączenie zmywarki. Ustawiony program 0 na 15 min. odpalił. Powtórzyłem 2 razy bez odpinania z zasilania. Następnie już normalnie odpaliłem program 5. poszło bez kłopotów.
    Dzięki za podesłane podpowiedzi.
REKLAMA