W zeszłym miesiącu wymieniłem baterię w serwisie w swoim Samsungu Galaxy S7. Problem z baterią zaczął się jakiś czas temu, mianowicie ładowałem telefon na przypalonym kablu (nie wiedziałem, że się przepalił; myślałem, że tylko się wygiął). Pan z serwisu powiedział, że to nie musiało mieć znaczenia, a po prostu baterie się zużywają. Tak czy siak zauważyłem sporą różnicę w długości trzymania baterii - mianowicie po zabraniu telefonu na trening dwugodzinny przy 100% baterii zostawała mi już tylko resztka, a często było tak, że przy około 70% musiałem już brać ładowarkę. Bateria została wymieniona, wszystko w porządku. Jednak to nie jest coś, czego się spodziewałem. Pobrałem AccuBattery i według aplikacji moja bateria przy włączonym ekranie zużywa 17% na godzinę (to dużo, ale jest lepiej niż przed wymianą). Co może być przyczyną tak kiepskiego stanu trzymania baterii? Wyświetlacz? Co w takim razie zrobić, żeby bateria dłużej trzymała? Czy reset do ustawień fabrycznych pomógłby coś, czy nie warto?