logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu

jani205 03 Gru 2021 11:14 2424 2
REKLAMA
  • #1 19742428
    jani205
    Poziom 2  
    Witam
    Posiadam napęd bramy przesuwanej maxgate, wszystko działa poprawnie za wyjątkiem lampy ostrzegawczej.lampa podłączona z centralą jak zaleca instrukcja .w momencie otwierania i zamykania bramy lampa załącza się i świeci pełnym światłem ciągłym bądź przerywanym w zależności od wybranej opcji, natomiast po zamknięciu bramy światło gaśnie ale nie do końca, widoczne jest lekkie świecenie i utrzymuje się cały czas (jak na załączonym zdjęciu).wydaje mi się że lampa nie powinna świecić gdy brama jest zamknięta i napęd nie pracuje.dołączam zdjęcia.będę wdzięczny za pomoc.
    Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu
    Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu
  • REKLAMA
  • #2 19743801
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3601
    2 opcje :
    1. Masz odwrócony kierunek ruchu silnika, rownież odwrócone fotki i na dodatek włączone autozamykanie - wtedy lampa prawdopodobnie świeci się na otwarciu (które u ciebie jest zamknięciem) - ale to naciągane wyjaśnienie.
    2. Ten typ tak ma (lub centralka jest deczko uszkodzona) - więc wstaw miniaturowy przekaźnik mechaniczny pośredniczący , cewką 12V podpięty pod wyjście lampy, a przez styki z wyjścia 12V/COM zasilania akcesoriów zasil lampkę. Przekaźnik ma moment odpadnięcia więc nie będzie przenosił żadnych resztkowych prądów.
  • #3 19746303
    jani205
    Poziom 2  
    Dzięki za odp.
    Faktycznie brama ustawiona jest na tryb autozamykania.
    Znalazłem taki przekaźnik ale wiedza moja jest mała na ten temat.czy możesz mi jasno określić jak to połączyć ( wyjścia oznaczyłem numerami i kolorami ).jeszcze jedno pytanie: jak Lampa ostrzegawcza w napędzie bramy MaxGate - niegasnące światło po zamknięciu należałoby podłączyć kabel antenowy aby zwiększyć zasięg działania pilotów.
REKLAMA