logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lutowanie elementów układu lampki choinkowej - jak zatrzymać migotanie co dziesiątej żarówki?

Choina91 07 Gru 2021 22:19 1215 8
REKLAMA
  • #1 19750694
    Choina91
    Poziom 1  
    Dzień dobry
    Mam lampki w których co dziesiąta miga. Jak wyłączyc taka funkcję i czy wystarczy abym zlutował razem któryś z elementów układu?
    Lutowanie elementów układu lampki choinkowej - jak zatrzymać migotanie co dziesiątej żarówki? Lutowanie elementów układu lampki choinkowej - jak zatrzymać migotanie co dziesiątej żarówki?
  • REKLAMA
  • #2 19750727
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3930
    Tu nic nie zrobisz masz tylko wyprostowane napijecie zasilania.
  • REKLAMA
  • #3 19750922
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1887
    Wymienić LEDa na nie migającego
  • #4 19754466
    barttrosko
    Poziom 2  
    Cześć,

To samo pytanie, jak można przerobic programator, aby świecił stałym światłem, Lampki 200 led, programator 8 funkcji, zdjęcia ponizej:

Lutowanie elementów układu lampki choinkowej - jak zatrzymać migotanie co dziesiątej żarówki? Lutowanie elementów układu lampki choinkowej - jak zatrzymać migotanie co dziesiątej żarówki?
  • REKLAMA
  • #5 19754832
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1887
    Odlutowc przewody, punkty niebieskie

Przylutować oba przewody, punkt czerwony

Lutowanie elementów układu lampki choinkowej - jak zatrzymać migotanie co dziesiątej żarówki?
  • REKLAMA
  • #6 19757212
    barttrosko
    Poziom 2  
    Dzięki, działa:)

Okazuje się że. przy łamach 500 led, 8 programów jest inny programator. Jak go przerobić na stałe świecenie? Poniżej zdjęcie. Lutowanie elementów układu lampki choinkowej - jak zatrzymać migotanie co dziesiątej żarówki?
  • #8 19757256
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3930
    barttrosko napisał:
    Okazuje się że. przy łamach 500 led, 8 programów jest inny programator. Jak go przerobić na stałe świecenie?

Połącz 1,2,3,4 do masy z mostka.
    A i wylutuj te Q1,Q2,Q3,Q4.
  • #9 19760022
    barttrosko
    Poziom 2  
    Niestety, ale kombinowałem na własną rękę i przekombinowalem- spaliłem układ :( Wymieniłem na inny programator, po malej przeróbce jest ok. Dzięki za pomoc, moze ktoś. Inny skorzysta w końcu jest sezon na lampki:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z lampkami choinkowymi, w których co dziesiąta żarówka miga. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym wymianę migającego LED-a na model, który nie miga, oraz modyfikację układu sterującego. Wskazówki obejmowały odlutowanie przewodów i przylutowanie ich w odpowiednich punktach, a także wylutowanie tranzystorów Q1-Q4. Użytkownicy dzielili się również doświadczeniami z przeróbkami programatorów, aby uzyskać stałe świecenie lampek. Niektórzy z nich napotkali problemy, takie jak uszkodzenie układu, ale ostatecznie znaleźli skuteczne rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA