logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Foof, Forever czy Solaris - które panele i akcesoria wybrać? Opinie i porady

bbxb 02 Lis 2005 19:17 1553 10
REKLAMA
  • #1 1949581
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Witam!
    Foof vs Forever vs Solaris która z tych firm jest najlepsza?? Będę teraz zamawiał panele i inne akcesoria i nie wiem na która firmę się zdecydować. Jeszcze widzialem baterie MaxPower. Co o nich sądzicie?? Która firma ma najlepszy stosunek jakości do ceny?? Co polecacie??

Proszę o szczere wypowiedzi.

P.S Bede zamawial u jakiegos hurtownika z allegro. Może ktoś zna jakiegoś dobrego i taniego sprzedawce??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1949847
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Z tych firm co napisałeś polecam forevera bo sprzedaję w sklepie ich produkty i są w miarę dobre o innych się nie wypowiadam bo miewam je sporadycznie.
  • Pomocny post
    #3 1950134
    brajek
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Forever Foof ok mozesz spokojnie brac Maxpower tez ok najgozej z solarisem niby dobre ale na nie zawsze najwiecej reklamacji .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1950438
    xyz
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    A u mnie troche inaczej. Forever OK, Foofa nie biore już wcale bo było mnóstwo zwrotów. Natomiast ostatnio (od około 2 miesięcy) zamawiam dużo SinoSKY (albo jakoś bardzo podobnie) i odpukać żadnej reklamacji do tej pory

Pozdrawiam
    xyz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1950564
    chillouty
    Poziom 22  
    brajek napisał:
    Forever Foof ok mozesz spokojnie brac Maxpower tez ok najgozej z solarisem niby dobre ale na nie zawsze najwiecej reklamacji .

Forevery sa najlepsze ale i najdroższe. Foofy sa w miare dobre i tanie.
    Zdecydowanie nie polecam maxpowera. Baterie mimo wysokich pojemnosci (ale tylko na etykietkach) trzymaja bardzo krotka, mam takich z 10 sztuk po reklamacji. Czesc klientow pewnie uwazała ze to normalne ze bateria trzyma 2 dni.
  • Pomocny post
    #6 1950728
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    To w takim razie ja dodam jeszcze że najwięcej bateri sprzedaję z besta, są tanie i naprawdę nie ma wiele reklamacji a nie ustępują wiele foreverowi czy millenium.
    pozdr
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 1950749
    dolar666
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Ja uważam ze milenium sa najlepsze tylko droge troche.
  • Pomocny post
    #8 1950847
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    foof i forever to ta sama firma :-)
    tyle, ze forever daje 12 m-cy gwary a foof to cos w rodzaju bata forever i ma tylko 6 m-cy gwary.

co do pozostalych no comment - nie miewam.
    czasem CPA ale to do nietypowych sluchawek... p.s. nie bylo nigdy zwrotow.

co do baderii "F" zwroty sa ale nie jest to jakas ogromna ilosc... praktycznie w kazdej firmie beda "czarne owce"

pozdro
    Marek

p.s.
    zauwazylem, kiedys ze partia baterii z pewnej hurtowni praktycznie cala wrocila na reklamacje ... po malym dochodzeniu okazalo sie (po numerach seryjnych baterii) , ze wyszly od producenta 2 lata wstecz!
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • Pomocny post
    #9 1955252
    xyz
    Poziom 18  
    Ja jeszcze słówko odnośnie ostatniej uwagi kolegi ARMACOMPa. Otóż w przypadku starych telefonów i mało chodliwych baterii (np Panasonic gd30, bosh 509 itp) jest duże prawdopodobieństwo że zakupiona bateria nawet najlepszego producenta wróci do nas przed upływem gwarancji gdyż nie wiadomo ile leżała u importera, hurtownika itp. W tym przypadku polecam kopowanie baterii z firm które na rynku pojawiły się stosunkowo niedawno jak np Millenium czy wspomniany przeze mnie Sinosky, czy jakoś podobnie bo dalej nie pamiętam jak się to pisze:)

Pozdrawaim
    xyz
  • Pomocny post
    #10 1957148
    adribuja
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    forever ok, foof też , ale najmniej reklamacji o dziwo Best.Zdazają sie mi czasem baterie "Power" i tez są porownywalne do Besta.A co uwazacie za najwiekszy chlam???Jezeli o mnie chodzi to bluestar....
  • Pomocny post
    #11 1962760
    emwu
    Poziom 24  
    Ocena: 2
    1. Forever
    2. CPA / Megaline (stare bat. CPA)
    3. Millenium
    4. FooF
    5. Solaris

Notabebene nie mozna powiedzieć, zę 1 firma ma kijowe baterie ogólnie... najczesciej wychodzi ze maja modele dobre, a także takie co jest dużo zwrotów (np. Solaris - udane do 6310 oraz 3310, a zupełnie nie trafione do c55/a52)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji porównano firmy Foof, Forever, Solaris oraz dodatkowo MaxPower, Best, Millenium, CPA, Megaline i Sinosky pod kątem jakości i stosunku jakości do ceny paneli i akcesoriów, głównie baterii do telefonów. Forever jest oceniany jako najlepsza i najdroższa marka, oferująca 12-miesięczną gwarancję, natomiast Foof to ta sama firma co Forever, ale z krótszą, 6-miesięczną gwarancją. Solaris ma najwięcej reklamacji, choć niektóre modele są udane (np. do Nokia 6310 i 3310), a inne mniej (C55, A52). MaxPower jest krytykowany za niską trwałość baterii mimo wysokich pojemności na etykietach. Best jest chwalony za niską liczbę reklamacji i dobrą jakość w stosunku do ceny. Millenium uznawane jest za dobre, ale droższe. Sinosky (lub podobna nazwa) to nowa marka z niską liczbą reklamacji, polecana szczególnie do starszych modeli telefonów, gdzie ważna jest świeżość baterii. Wskazano, że starsze baterie, nawet renomowanych producentów, mogą mieć problemy z trwałością z powodu długiego magazynowania u importerów lub hurtowników. Wśród mniej polecanych marek wymieniono Bluestar. Podsumowując, Forever i Best to najbezpieczniejsze wybory, Foof jest tańszy, Solaris i MaxPower mają większy odsetek reklamacji, a Millenium i Sinosky to dobre alternatywy, zwłaszcza dla starszych modeli telefonów.
REKLAMA