logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Corsa C 1.2 2005: Kontrolka samochodu z kluczykiem po błędnym użyciu klucza zakupionej stacyjki

rafalkaminski92 14 Gru 2021 00:12 687 1
REKLAMA
  • #1 19761948
    rafalkaminski92
    Poziom 1  
    Witam.
    Posiadam Corsę C 1.2 z 2005r. Dwa dni temu podczas uruchomienia samochodu został złamany bolec odchodzący do zapłonu. Pomoc drogowa naprawiła tymczasowo usterkę. Odpalałem samochód za pomocą śrubokręta. Zasugerowała udanie się do warsztatu w celach naprawy.
    Zakupiłem części, a właściwie całą kierownicę z zegarami, kierunkowskazami, immo i stacyjką jak również kluczem na szrocie.
    Samochód działał bez problemu do czasu, kiedy przez pomyłkę włożyłem klucz z nowo zakupionej stacyjki.
    Do tego czasu nic nie było naprawiane, ani żadna część nie była wymieniona.
    Podczas pierwszych prób odpalenia zaczęła migać kontrolka samochodu z kluczykiem.
    Próbowałem odpalić samochód zapasowym kluczykiem. Bez szans. Rozłączenie akumulatora na parę minut również nie pomogło. Aktualnie kontrolka samochodu z kluczem nie miga.
    Myślałem przez chwilę, że świece mogły się zalać podczas kręcenia. Wygląda to na większa usterkę.
    Proszę o rady...
  • REKLAMA
  • #2 19761999
    igor2908
    Poziom 12  
    Ocena: 36
    Błędy jakieś są ? Jak nie masz czym sprawdzić to metoda gaz hamulec .. :D
REKLAMA