W trakcie pieczenia kurczaka zauważyłem, że nie działa grzałka termoobiegu kołowa. Dokończyłem pieczenie stosując podgrzewanie dolne i górne.Wymieniłem grzałkę i zaczęły się schody. Wentylator nie pracuje, Po wyłączeniu z sieci i ponownym włączeniu przestało działać oświetlenie natomiast pali się dioda nad przełącznikiem funkcji ustawiona w pozycji 0. Zegar chodzi normalnie, grzałka termoobiegu, dolna i górna i opiekacz działają po ustawieniu na krótko w odpowiedniej pozycji (oczywiście wentylator nie działa). Przełącznik funkcji piekarnika po zdjęciu pokrywki wygląda "zdrowo". Nie wiem czy kupować nowy przełącznik funkcji piekarnika i próbować czy może jest jakaś inna przyczyna.
Sprawa częściowo wyjaśniona. Żarówka pali się po odgięciu do góry dolnego styku w gnieździe.Wentylator po ręcznym popchnięciu powoli się rozpędził i potem normalnie pracował. Czy silniczek wentylatora posiada kondensator rozruchowy ? czy jest to sprawa nasmarowania ośki silniczka - jeśli tak to jakim smarem?
Sprawa częściowo wyjaśniona. Żarówka pali się po odgięciu do góry dolnego styku w gnieździe.Wentylator po ręcznym popchnięciu powoli się rozpędził i potem normalnie pracował. Czy silniczek wentylatora posiada kondensator rozruchowy ? czy jest to sprawa nasmarowania ośki silniczka - jeśli tak to jakim smarem?