logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Denon DP-300F - Podłączenie gramofonu Denon DP-300F do wieży Panasonic PMX90

fischer85 02 Sty 2022 00:46 1110 1
REKLAMA
  • #1 19794384
    fischer85
    Poziom 2  
    Dzień dobry,
    mam pytanie czy ma sens podłączenie gramofonu Denon DP-300F do wieży Panasonic PMX90 ,którą niedawno kupiłem? Gramofon Denon ma wbudowany przedwzmacniacz i przynajmniej na początku zamierzałbym go używać .Wieża Panasonic ma mało wejść z tyłu(przesyłam zdjęcie tylnej części w załączniku) i czy po podłączeniu gramofonu do wieży przez wejście audio in lub aux in będzie przyzwoita głośność i jakość dźwięku? Czy w ogóle skromna wieża Panasonic PMX90 będzie się nadawać do podłączenia do gramofonu czy też będzie potrzebna inna wieża lub amplituner z większą ilością wejść?Jestem zupełnym laikiem w temacie i bardzo prosiłbym o porady.
    Dziękuję z góry.
    Załączniki:
    • Denon DP-300F - Podłączenie gramofonu Denon DP-300F do wieży Panasonic PMX90 panasonic-crop.jpg (196.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19794387
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5162
    Możesz spokojnie podłączyć swoj gramofon do wejścia ,,AUX" wieży PMX 90, z racji posiadania przez niego przedwzmacniacza wyrównującego poziomy sygnałów. Do odtwarzania z gramofonu włącz funkcję AUX w wieży.
REKLAMA