Witam mam zamiar wziąć multiroom z Nc+ ale nie wiem czy mam wystraczający internet do tego. Posiadam neostrade 10mb z routerem tp link, który jest na drugim końcu domu. Jeden dekoder ma właśnie tam być więc nie powinno być problemu ale drugi jest po środku domu i jeszcze na prawo i tam już jest słaby internet i czasami nawet rozłącza. Jaki net jest potrzebny do takiej funkcji i czy musi być dostęp cały czas. Nie chce sie posiłkować informacjami od konsultanta bo potem się w kłopoty wpakuje. Jeszcze jest kwestia tego czy mam przystosowany router do tego bo gdzieś wyczytałem, że nie każdy się połączy z dekoderami enki. Jeślibym miał polepszyć wifi, to przez AP czy jakiś wzmacniacz? Jeśli potrzebny jest konkretny model routera do napiszę wieczorem ale, to jest dość stare urządzenia ma z 8 lat.
Internet czasami rozłącza na smartfonach może taki dekoder będzie miał lepsze wifi i będzie ok. Prędkość chyba nie gra roli aby tylko było połączeni jak się mylę, to proszę o poprawienie.
Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:
Pomoże ktoś, zależy mi bardzo.
Internet czasami rozłącza na smartfonach może taki dekoder będzie miał lepsze wifi i będzie ok. Prędkość chyba nie gra roli aby tylko było połączeni jak się mylę, to proszę o poprawienie.
Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:
Pomoże ktoś, zależy mi bardzo.