logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mini-wieża Sony MHC-RG444S - nie działa prawy głośnik (brak sygnału)

Pov_elektronik 14 Sty 2022 22:30 312 3
REKLAMA
  • #1 19820822
    Pov_elektronik
    Poziom 2  
    Witam serdecznie!
    Potrzebuje pomocy z zestawem od Sony model MHC-RG444S. W urządzeniu nie działa prawy kanał (brak sygnału wyjściowego). Głośniki są sprawne na 100% bo już je testowałem. Problem występuje niezależnie od wybranego trybu pracy. Od jakiegoś czasu po włączeniu urządzenia głośniki raz działały raz nie niezależnie od siebie ale problem ustępował po około 15 min, niestety od jakiegoś czasu prawy głośnik nie działa w ogóle a lewy dopiero po gwałtownym zgłośnieniu się uruchamia. Czy ktoś ma pomysł co może być winne? Obawiam się że nie skończy się na wymianie wszystkich kondensatorów elektrolitycznych na nowe😁.
  • REKLAMA
  • #2 19822228
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3809
    Pov_elektronik napisał:
    Obawiam się że nie skończy się na wymianie wszystkich kondensatorów elektrolitycznych na nowe😁.
    A po co? Na początek sprawdź i ewentualnie wyczyść impulsator - instrukcje jak to zrobić znajdziesz na Elektrodzie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19822668
    Pov_elektronik
    Poziom 2  
    Myślę że problem jest po stronie samej elektroniki, bo urządzenie zachowuję się jakby nie potrafiło wykryć podłączonego głośnika i dla tego nie podaje sygnału na wyjście.świadczyło by o tym to że głośniki wcześniej zaczynały grać gdy występował gwałtowny skok głośności (podgłośnienie lub po prostu intensywne uderzenie basu)
  • #4 19824479
    Pov_elektronik
    Poziom 2  
    EDIT: uciskając na budowy w okolice płytki wzmacniacza głośników, głośniki reagują. Obstawiam zimne luty lub pękniętą ścieżkę.
REKLAMA