Kupilem wlasnie procesor (taki jak w opisie) wersja BOX i chcialbym sprawic czy to wersja 64BIT, poniewaz tak tez zapewnial mnie sprzedawca... Jednak nie mam na mieszkaniu plytki pod ten procek i nie mam jak go uruchomic ;-( Plytka zostala w domu Czy mozna jakos po numerach seryjnych okreslic czy ten procesor ma 64 BIT'y?
--------[ Procesor ]----------------------------------------------------------------------------------------------------
Właściwości procesora:
Typ procesora Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5550, 1833 MHz (11 x 167)
Nazwa kodowa Merom-2M
Seria M0
Zbiór instrukcji x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3
Oryginalna częstotliwość taktowania 1833 MHz
Min. / Maks. mnożnik procesora 6x / 11x
Engineering Sample Nie
Pamięć podręczna L1 kodu 32 KB per core
Pamięć podręczna L1 danych 32 KB per core
Pamięć podręczna L2 2 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)
Multi CPU:
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz, 1828 MHz
CPU #2 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz, 1828 MHz
Informacje fizyczne procesora:
Typ obudowy 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA
Wymiary obudowy 3.5 cm x 3.5 cm
Technologia wykonania 8M, 65 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, 2nd Gen Strained Si
Napięcie rdzenia 1.063 - 1.363 V
Napięcie We /Wy 1.063 - 1.363 V
Producent procesora:
Nazwa firmy Intel Corporation
Informacje o produkcie http://www.intel.com/products/processor
Witam
Moze mi ktoś pomoże, jak mam sprawdzić u siebie wersje procesora czy jest 32 czy 64?? a moze jeszcze jakas inna??
--------[ EVEREST Home Edition (c) 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------
Wersja EVEREST v2.20.405/pl
Strona domowa http://www.lavalys.com/ Typ raportu Szybki raport
Komputer SZCZWANIACZEK
Generator raportu szczwaniak
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
Data 2009-10-31
Czas 14:43
Tutaj jeszcze dołączam zdjecie z cpu z http://i3.photobucket.com/albums/y54/slomek3/as.jpg
Czy moglby mi ktos pokazac w ktorym miejscu jest to napisane??
Dziekuje za odpowiedz
Zdjęcia dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek" - popraw.
mat_ed
✨ Użytkownik pyta, jak sprawdzić, czy zakupiony procesor Sempron 2600+ w wersji BOX obsługuje 64 bity, mimo braku możliwości uruchomienia go na płycie głównej. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie naklejki na procesorze z oznaczeniem "AMD 64" oraz użycie programów diagnostycznych takich jak WCPUID, Everest czy CPU-Z, które mogą wskazać obsługiwany zestaw instrukcji. Wskazano, że w specyfikacji procesora należy szukać informacji o wsparciu dla 64-bitowego zestawu instrukcji (np. x86-64 lub EM64T). Podano również przykład specyfikacji procesora Intel Core 2 Duo T5550 z technologią EM64T, co potwierdza obsługę 64 bitów. Wskazano, że numer seryjny lub oznaczenia S-Spec mogą pomóc w identyfikacji wersji procesora, a oficjalne strony producentów (np. Intel ARK) zawierają szczegółowe dane techniczne. W przypadku Semprona 2600+ należy szukać oznaczenia AMD64, które potwierdza 64-bitową architekturę. Wygenerowane przez model językowy.