logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć mixer behringer do końcówek mocy

Matkers 03 Lut 2022 18:13 567 4
REKLAMA
  • #1 19862258
    Matkers
    Poziom 4  
    Witam posiada taki zestaw
    Mixer behringer vmx1000
    Końcówki:
    Hand box atx 1000 do napędzania górek elestry 2d 300w
    Jolly roger sax 1800 do napędzania basów elestry sb18 400w

Do sedna jak najlepiej podłączyć
    Mixer ma wyście stereo oraz wyjście na sub
    Jak podłączyć to końcówkę do basu przez wyjście sub na mixerze jaki przewód potrzbeuje lub jak to inaczej spiąć

Jak podłączyć mixer behringer do końcówek mocy Jak podłączyć mixer behringer do końcówek mocy Jak podłączyć mixer behringer do końcówek mocy Jak podłączyć mixer behringer do końcówek mocy Jak podłączyć mixer behringer do końcówek mocy
  • REKLAMA
  • #2 19862351
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Ja za swoich czasów podłączałem mojego reloopa bezpośrednio pod wzmacniacz. Potem szło na końcówkę.
  • REKLAMA
  • #3 19863114
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1713
    Ile masz tych basów i o jakiej impedancji?
    Napisz też, czy dysponujesz jakimś filtrem dolnozaporowym (np crossoverem) by odciąć w nadstawkach dolną część pasma?
    Dobrze było by, żeby nadstawki nie przetwarzały niskotonowej części pasma. Chyba że Ci na tym nie zależy? :-)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 19863659
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1713
    Matkers napisał:
    Crossover jest wbudowany w obu końcówkach a także w mixerze

To wiem, tyle że to są crossovery o ograniczonej funkcjonalności, więc jak chciał byś sygnał na końcówkę zasilającą basy wysłać z wyjścia SUBWOFER miksera, to nie będzie możliwości odcięcia niskiego pasma w nadstawkach. Chyba że zostanie zastosowany dodatkowy crossover zewnętrzny.
    Można tak skonfigurować zestaw, że da się w nadstawkach filtrować niskie pasmo, ale bez podłączania basów do wyjścia SUBWOFER miksera.

Wklej dokładniejszą fotkę końcówki Jolly Roger, tak by było widać wyraźne napisy przy gniazdach i przełącznikach.

Pozdrawiam.

P.S.
    Przenieś wątek do działu "Audio i Akustyka".
REKLAMA