logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy RapidO RO4: nieskończony obrót podczas samodzielnego wirowania

andrzejgasc68 05 Lut 2022 18:15 1449 6
REKLAMA
  • #1 19866225
    andrzejgasc68
    Poziom 2  
    Candy RapidO ma 2 lata i od niedawna nie mogę zrozumieć jak to jest, że przy kompleksowym programie na końcu odwirowuje, a na ustawieniu samego wirowania tego nie robi. Po wypompowaniu wody uklada sobie i obraca w nieskończoność a czas zatrzymuje sie np. na 8 minutach do końca i tak sobie kręci i kręci. Wcześniej nie miałem potrzeby korzystać z tej opcji i nagle zonk. Ktoś coś?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19866492
    Janek_15
    Poziom 25  
    Ocena: 220
    elktrod napisał:
    Sprawdź czy do końca wylewa wodę czy nie? Sprawdź drożność obwodu wydalania wody oraz drożność rurki do czujnika ciśnienia wody...

andrzejgasc68 napisał:
    że przy kompleksowym programie na końcu odwirowuje, a na ustawieniu samego wirowania tego nie robi. Po wypompowaniu wody ...
  • REKLAMA
  • #4 19866640
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4624
    @Janek_15 Jaki był cel tego cytowania? Jak masz jakieś przemyślenia, to powinieneś je napisać, a jeśli nie to po co cytujesz?
  • REKLAMA
  • #5 19866655
    andrzejgasc68
    Poziom 2  
    Dziękuję za szybką podpowiedź. Sprawdzę jak tylko będę mógł. Słyszałem że może to być również problem z wyważaniem wkladu.....
  • #6 19866725
    Janek_15
    Poziom 25  
    Ocena: 220
    @stanislaw1954, jeśli pralka działa poprawnie we wszystkich programach, ale nie wiruje w programie wirowania, nie można winić czujnika poziomu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Candy RapidO RO4, która nie wiruje podczas ustawienia na samodzielne wirowanie, mimo że działa poprawnie w innych programach. Po wypompowaniu wody pralka kręci się w nieskończoność, zatrzymując czas na 8 minut. Użytkownicy sugerują sprawdzenie drożności obwodu wydalania wody oraz czujnika ciśnienia, a także problemu z wyważaniem ładunku. Wskazano również na możliwość awarii programatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA