logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung WW60K42138W Ecco Bubble - pobiera i oddaje wodę

sindbad26 05 Lut 2022 22:58 723 6
REKLAMA
  • #1 19866872
    sindbad26
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Na wstępie

W pralce uszkodzony był fartuch i ciekła woda. Więc wziąłem się za wymianę fartucha. Po wymianie pralka dostała wariacji.

Na praniu codziennym pobiera (ok. 10 razy wodę) i oddaje i tak wielokrotnie.
    Na praniu ciemnych rzeczy pralka pobiera także ok 10 razy wodę następnie połowę oddaje. Reszta wody która jest w bębnie zostaje do prania. Ale ta woda jakoś chyba krąży w bębnie przez jakąś pompkę bo słychać straszny szum.
    Jak na razie to prawidłowo działa tylko wirowanie.

Będę wdzięczny za podpowiedź co jej dolega. W ostateczności kupię nową :(

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19866967
    MarcinRKl
    Poziom 31  
    Ocena: 350
    Witam, spróbuj docisnąć wtyczki na module, może coś zaczęło nie łączyć przy okazji wymiany fartucha lub zanieczyszczenia oderwane od starego fartucha wpadły w "kubek" hydrostatu i robią problem.
  • REKLAMA
  • #3 19867309
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 19868240
    sindbad26
    Poziom 10  
    Dzięki za podpowiedz po niedzieli się wezmę.

Gdzie tego hydro statu szukać?? Z tą pompką obiegową to masz chyba racje bo przez drzwi widać że ciągle woda krąży.

A czy może być tak że (zauważyłem wczoraj) że woda krąży w czasie podgrzewania wody np. do 40 stopni. A później się wyłącza??

Końcówki wtyczek już podociskałem. Nawet się doczytałem że po wymianie fartucha jeśli pochylamy lub kładziemy pralkę należy zrobić kalibrację bębna. To też już zrobiłem i nie pomogło.

Pozdrawiam. Nadal czekam na sugestie.
  • REKLAMA
  • #5 19876725
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 19879195
    sindbad26
    Poziom 10  
    Masz racje z pustego nie naleje. Żona wróciła po feriach zrobiła pranie i powiedziała, że wszystko jest ok. Więc albo jak za wrażliwy jestem albo żona nie wczuwa się w pranie. Aby się bęben kręcił :) Jeszcze poczekam ze 2 dni i odpisze
  • #7 19911226
    sindbad26
    Poziom 10  
    Na razie pralka się kręci to dalej nie wczuwam się w temat.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pralką Samsung WW60K42138W Ecco Bubble, która po wymianie fartucha zaczęła pobierać i oddawać wodę wielokrotnie podczas cyklu prania. Woda krąży w bębnie, co powoduje hałas, a jedynie wirowanie działa prawidłowo. Użytkownicy sugerują sprawdzenie wtyczek na module, komory hydrostatu oraz ewentualnej pompy obiegowej, która mogła ulec zanieczyszczeniu. Po pewnym czasie użytkownik zauważa, że pralka działa poprawnie, co może sugerować, że problem był chwilowy lub związany z wrażliwością na dźwięki podczas prania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA