Witam . Dzięki podpowiedzi użytkownika kubakuba77 naprawiłem telewizor również Sony model : KDL-50W828B . Wielkie dzięki dla niego . W tym telewizorze była uszkodzona przeciwna „połówka” - strona matrycy ale naprawa wyglądała podobnie . W moim przypadku zakleiłem taśmą 8 skrajnych pinów lewego taśmy matrycy . Skomplikowana opcja nie miałem mikroskopu posiłkowałem się telefonem iPhone 12 i apk lupa .
Panowie i Panie telewizor wrócił do żywych 😁. Jestem bardzo zadowolony i wdzięczny za pomoc ze strony Elektrody i użytkownika kubakuba77 👍✌️💪.
Jeżeli użytkownik kubakuba77 to odczyta proszę o odpowiedź czy u niego telewizor dalej poprawnie pracuje ? Minęło przeszło rok od jego wpisu .
Telewizor dostałem na części od kolegi kilka lat temu po wizycie w autoryzowanym serwisie gdzie stwierdzono uszkodzenie matrycy i niemożliwość jej naprawy .
Mocowałem się jeszcze z przerobieniem uchwytu pod telewizor gdyż nie otrzymałem kompletnego ( telewizor kiedyś wisiał na ścianie) . Ale od czego mamy „gumówki” i sklepy metalowe z różnorakimi uchwytami 😁
Jeszcze raz pozdrawiam Elektodę i użytkowników 👍✌️💪oraz kubakuba77 ! JESTEŚCIE WIELCY !