logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak prądu i brak reakcji na kluczyk Mercedes ML 320 CDI 4matic W164 2006r

melon1122 13 Lut 2022 15:27 7143 3
REKLAMA
  • #1 19881956
    melon1122
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam wielki problem z moim mercedesem. Przyjechałem do centrum handlowego i po ok godzinie wychodząc podszedłem do auta otwarłem normalnie z pilota i w tym momencie umarł. Tak jakby nie było prądu. Nie świecą się lampy w kabinie, nie chodzi zegarek i nie można było przekręcić kluczyka w stacyjce. Po około 10 min prąd wrócił (bez robienia czegokolwiek). Zapaliły się lampy, zegarek zaczął się przestawiać i można było go odpalić ale pochodził może 30s i zgasł. Znów to samo, 0 prądu brak reakcji na centralny zamek. Nie mozna go zamknąć ani otworzyć. Odłączyłem akumulator ale to też nic nie pomogło. Akumulator raczej dobry nie miałem z nim wcześniej problemów, przy zakładaniu klemy iskrzy. Nie wiem czy to ma znaczenie i coś wspólnego z tą awarią ale wcześniej auto wysyłało mnie do serwisu na wymianę akumulatora. Wymieniłem pomocniczy akumulator na nowy ale błąd się nie skasował a problem się pogłębił. Napięcie w zapalniczkach pojawiało się po około 20 min jazdy.
    Gdzie szukać przyczyny tej awarii i od czego zacząć?
    Dodam, że auto stoi na podziemnym parkingu i laweta raczej tam nie wjedzie żeby go odholować
    Proszę pomóżcie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19882136
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3432
    Wyciągaj akumulator i daj do sprawdzenie lub załóż inny. Nie odpalaj na kable bo to nic nie da. Masz podstawić inny akumulator. To że niby nie było z nim problemu ale jednak był bo samo auto to sygnalizowało.
  • REKLAMA
  • #3 19885063
    melon1122
    Poziom 2  
    Problem rozwiązany
    Okazało się że problemem była luźna nakrętka przy klemie na dodatkowych kablach "plus". Grzała się aż do czerwoności , przez to nadtopiła się izolacja i kabel dotykał masy.
    Dziękuję za pomoc i sugestię
  • #4 19885064
    melon1122
    Poziom 2  
    Problem rozwiązany
    Okazało się że problemem była luźna nakrętka przy klemie na dodatkowych kablach "plus". Grzała się aż do czerwoności , przez to nadtopiła się izolacja i kabel dotykał masy.
    Dziękuję za pomoc i sugestię

Dodano po 35 [sekundy]:

Problem rozwiązany
    Dziękuję wszystkim za pomoc i sugestię
REKLAMA