Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Xiaomi/Redmi/5 - Xiaomi Redmi Note 5 podświetlenie, działa poprawnie tylko gdy p

PolakCebulaak 15 Feb 2022 18:22 564 3
    PolakCebulaak
    Level 2  
    Witam, mam problem z Xiaomi Redmi Note 5, chciałem wymienić wyświetlacz ponieważ wcześniejszy się rozlał. Zamówiłem nowy wyświetlacz po podłączeniu wyświetlacz działa poprawnie, tylko wtedy jak na ekranie ukazuje się logo, poźniej się przyciemnia i nie reaguje na pasek do rozjaśniania. Czy to jest problem z wyświetlaczem czy problem z oprogramowaniem. Zainstalowałem aplikacje i wyświetlacz da się tylko przyciemnić.
    staś pytalski
    Level 40  
    Sprawdź gdzie się w tym modelu znajduje czujnik światła/czujnik zbliżeniowy - może jest na nim klej i przez to niepoprawnie się zachowuje podświetlenie wyświetlacza.
    PolakCebulaak
    Level 2  
    staś pytalski wrote:
    Sprawdź gdzie się w tym modelu znajduje czujnik światła/czujnik zbliżeniowy - może jest na nim klej i przez to niepoprawnie się zachowuje podświetlenie wyświetlacza.
    Tak jak pisałem ręcznie zmieniam rozjaśnianie, automatyczne wyłączyłem. Na aplikacji jest tylko możliwość przyciemnienia i wtedy trochę zauważalne jest że, ekran się przyciemnia. Na suwak od jasności telefon nie reaguje wcale.