logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Geberit Unifix regulacja ilości wody, jak to zrobić fachowo?

adrianoz 18 Lut 2022 10:01 10941 1
REKLAMA
  • #1 19891103
    adrianoz
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    Mam zestaw podtynkowy Geberit Unifix Delta 51.
    Wiadomo dwa przyciski, jeden większy drugi mniejszy. Mam problem z poprawnym wyregulowaniem, tak aby po wciśnięciu małego przycisku woda szła z dobrym ciśnieniem ale mniejsza objętością, a w dużym z większą objętością.
    Do czego służy ten niebieski regulator widoczny na zdjęciu po prawej tak trochę schowany? Co daje kręcenie go w prawo i w lewo? Robię to na ślepo w jedną i w drugą stronę próbując ustawić odpowiednio i ciągle coś nie tak.
    Jeśli chodzi o przycisku to mają te plastikowe popychacze, z ich wysunięciem też widzę że trzeba uważać, bo po spuszczeniu wody potrafi się woda lać, jak są za bardzo wysunięte. Geberit Unifix regulacja ilości wody, jak to zrobić fachowo?
  • REKLAMA
  • #2 20474581
    rogulek12
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Pomogę jak mogę bo mam podobny problem. Z tego co skojarzyłam ta śrubka jest do regulacji wody tzn w zależności ile jest wkręcona tyle wody się naleje, tam jest o ile dobrze kojarzę nazwę pływak, który zapełnia się wodą do odpowiedniej wysokości, gdy się zapełni podnosi się plastik i zamyka się dopływ wody. Nie jest on powiązany ze spłuczką on tylko reguluje ilość wody w zbiorniku.
    Ja wymieniłam cały zawór, niestety nie jestem w stanie wyregulować go tak jak był ( niestety pokrecilam różne kombinacje i nie pamiętam jak było) w efekcie mam tak, że mały przycisk spuszcza więcej wody niż duży.
    Co daje regulacja na zaworze spustowym "+" i "-" ?
    A przede wszystkim nurtuje mnie pytanie dlaczego mały przycisk podnosi 2 części a duży przycisk tylko 1 ? Geberit Unifix regulacja ilości wody, jak to zrobić fachowo?
REKLAMA