logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Komunikacja z tabletem Modecom Freetab 9701 przez Putty - ustawienia transmisji i kodowania znaków

piotrku 26 Lut 2022 19:11 408 2
REKLAMA
  • #1 19906291
    piotrku
    Poziom 16  
    Ocena: 56
    Trafił mi sie uszkodzony tablet Modecom Freetab 9701.
    Brak oznak życia.
    Po otwarciu i oględzinach okazało się, że PCB posiada punkty RX/TX.
    Po podłączeniu konwertera USB <-> serial i odpaleniu Putty udało się nawiązać coś w rodzaju komunikacji.
    Coś w rodzaju, gdyż ledwie żywe zwłoki tabletu po podłączeniu zasilania na ekranie Putty wyświetlają coś jak na załaczonym poniżej ekranie:

Komunikacja z tabletem Modecom Freetab 9701 przez Putty - ustawienia transmisji i kodowania znaków

Pomimo prób ustawienia parametrów transmisji Putty nie udało mi się uzyskać bardziej czytelnej wersji odpowiedzi z PCB.
    Nie jestem pewien, czy sedno sprawy leży w ustawieniach transmisji czy np kodowania znaków.

Może ktoś ma jakiś pomysł jak "dogadać się" z moim pozbawionym ekranu tabletem?
  • REKLAMA
  • #2 19907251
    piotrku
    Poziom 16  
    jest postęp:

Komunikacja z tabletem Modecom Freetab 9701 przez Putty - ustawienia transmisji i kodowania znaków
  • #3 19907279
    piotrku
    Poziom 16  
    jest postęp:

Dodano po 5 [minuty]:

Pomogla zmiana kodowania
REKLAMA