logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oleo-Mac 936 - niestabilne działanie pilarki, gaśnięcie, strzelanie w gaźnik, brak paliwa?

gruber9 26 Lut 2022 20:34 2559 2
REKLAMA
  • #1 19906409
    gruber9
    Poziom 13  
    Ocena: 82
    Witam, od pewnego czasu mam problem z pilarką spalinową Oleo-Mac 936. Sprawa polega na tym, że piła przy odpalaniu strzela w gaźnik czasem, jak już odpali to zaraz gaśnie, albo pogazuje się nią, zacznie ciąć pod kątem albo w pionie i pochodzi chwile i gaśnie, jak by brakowało jej paliwa. Przy cięciu na wprost też się dzieje to. Czasami odpala i działa normalnie, a czasami chwilkę pochodzi i gaśnie. Gdzie szukać problemu? Do czyszczenia gaźnik, czy membrana w gaźniku, czy co się dzieje?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19906749
    4495redberet
    Poziom 28  
    Ocena: 345
    Uszczelniacze wału, gaźnik,membrany... zacznij od gaźnika. Dokładne czyszczenie,regulacja i zmień membrany. Nie pomoże to obstawiam uszczelniacze. Zobacz czy cylinder jest dobrze dokręcony do silnika.
  • #3 19913717
    gruber9
    Poziom 13  
    Ocena: 82
    4495redberet napisał:
    Uszczelniacze wału, gaźnik,membrany... zacznij od gaźnika. Dokładne czyszczenie,regulacja i zmień membrany. Nie pomoże to obstawiam uszczelniacze. Zobacz czy cylinder jest dobrze dokręcony do silnika.

Założyłem nowy zestaw naprawczy do gaźnika, wyczyściłem filtr w baku i ogólnie gaźnik także wyczyszczony i mam wrażenie, że jest lepiej i powoli się normuje praca i nie gaśnie. Dziękuje za pomoc, jak będzie coś dalej nie tak to będę pisał i prosił o pomoc.
REKLAMA