logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Błąd 4C w zmywarce Samsung DW60M5060BB - diagnoza i potencjalne naprawy

krzysztofjalowy 01 Mar 2022 17:45 13830 2
REKLAMA
  • #1 19910627
    krzysztofjalowy
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Witam, mam problem z zmywarką, jak w tytule wyświetla błąd 4C. Sprawdziłem doprowadzenie wody wszystko jest ok, ciśnienie odpowiednie, wszystkie sitka i filtry też ok. Sprawdziłem przy okazji odprowadzenie wody, po przeprowadzeniu resetu woda z zmywarki zostaje doprowadzona prawidłowo. Sprawdziłem hydrostat, wszystkie węże, silnik myjący i odpompujacy wodę, wszystko działa. Podczas startu zmywarki słychać jak pobiera wodę przez około 30 sekund, potem jest minuta ciszy i alarm z błędem 4C. Czy ktoś ma jakiś pomysł co tam może być i czy bez serwisu się nie obejdzie, dodam że zmywarka nie jest na gwarancji.
  • REKLAMA
  • #2 19910736
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3688
  • #3 19933771
    krzysztofjalowy
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Witam
    Problem z błędem 4C rozwiązany.
    Biały przezroczysty wężyk między hydrostatem a korpusem .
    Odpiołem od hydrostatu nałożyłem dużą strzykawkę,do strzykawki nalałem odtłuszczacze z biedronki i gorącą wodę. Powoli wstrzykiwałem i cofałem strzykawkę, aż poczułem że zapchany wylot w korpusie odetkal się.
    W korpusie zbiera się stary tłuszcz,gromadzi się szczególnie gdy często używa się szybkich programów mycia gdzie woda jest nie dogrzana.
REKLAMA