logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czy mogę uruchomić komputer w ramach testu (bez instalacji Windowsa)

kok195 05 Mar 2022 14:55 2586 5
REKLAMA
  • #1 19916170
    kok195
    Poziom 3  
    Cześć, złożyłem komputer i mam pytanie czy można włączyć go na chwilę by sprawdzić czy wszystko ładnie chodzi, a po chwili wyłączyć? Dopiero przy następnym (drugim) uruchomieniu chciałbym zainstalować system sterowniki itd. i nie_wiem czy taka opcja jest możliwa, czy można ją spełnić JEDYNIE przy pierwszym uruchomieniu, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19916207
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6449
    Pewnie, że można, tylko nie wiele uda się sprawdzić bez systemu. Przecież żeby zainstalować system, też musisz włączyć komputer bez systemu. Właściwie to możesz go sobie włączać i wyłączać do woli. Możesz też uruchomić jakiś system "Live" z płyty DVD lub pendrive.
  • REKLAMA
  • #4 19916217
    kok195
    Poziom 3  
    mgim napisał:
    Czy Win' masz preinstalowany, czy płyta ?
    Ale i tak, jak nie będziesz "klikał" na "dalej w preinstalowanym, to możesz - nie ma problemu. Możesz też odłączyć HDD.

Windows będę instalował z pendrive'a
  • REKLAMA
  • #5 19916231
    goreckiplyt
    Poziom 6  
    W BIOSIE z płyty głównej możesz zmieniać Ustawienia ECO Normal BOOST itd. oraz sprawdzić jak wyje :) GPU też można sprawdzić wchodząc w odpowiedni plik w ustawieniach Kernela w BIOS :P
  • #6 19916274
    kok195
    Poziom 3  
    Dzięki za pomoc, otrzymałem taki wynik na jaki liczyłem więc jestem zadowolony :)
REKLAMA