Witam, przychodzę z zapytaniem co może być uszkodzone. Podłączyłem płytę Gigabyte ga-b85m-d3h-a matx zasilacza i po naciśnięciu przycisku power nic się nie dzieje a gdy podłączam zasilacz do płyty Gigabyte ga-m61pme-s2p płyta normalnie startuje. Moim pomysłem czemu może to nie działać to to że na działającej płycie jest zasilanie 4 pionowe płyty a na nie startującej jest 8 pionowe a zasilacz ma 4 pinowy kabel i drugi 6+2 pin.
Startująca płyta Gigabyte ga-m61pme-s2p
Phenom x4 945
Ram 4gb 800mh ddr2
Karta Radeon jakiś stary
Nie startująca płyta Gigabyte ga-b85m-d3h-a matx
Intel i5 4460
2x 4gb Kingston hyprex 1866 ddr3
Skarga stary Radeon
Zasilacz akyga 500w
Wiem ze zasilacz z czarnej listy ale do sprawdzenia go podpiąłem tylko że do starej płyty podpiąłem 4pin a do nie startującej nowej 6+2pin które kiedyś podpiąłem do karty.
Moim pytaniem jest to czy to zasilacz nie podaje wystarczająco prądu aby płyta wystartowała czy płyta jest spalona?
Startująca płyta Gigabyte ga-m61pme-s2p
Phenom x4 945
Ram 4gb 800mh ddr2
Karta Radeon jakiś stary
Nie startująca płyta Gigabyte ga-b85m-d3h-a matx
Intel i5 4460
2x 4gb Kingston hyprex 1866 ddr3
Skarga stary Radeon
Zasilacz akyga 500w
Wiem ze zasilacz z czarnej listy ale do sprawdzenia go podpiąłem tylko że do starej płyty podpiąłem 4pin a do nie startującej nowej 6+2pin które kiedyś podpiąłem do karty.
Moim pytaniem jest to czy to zasilacz nie podaje wystarczająco prądu aby płyta wystartowała czy płyta jest spalona?