Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tania kolorowa drukarka laserowa tania w eksploatacji rok 2022

jowyma 15 Mar 2022 17:29 2265 5
phoenixcontact
    jowyma
    Level 23  
    Ponieważ dyskusja o kolorowej drukarce taniej w eksploatacji na innym poście zakończyła się w 2021 roku, ośmielam się otworzyć nowy wątek z zapytaniem jaką drukarkę używaną kupić w 2022 roku.
    Brother 3140 i 3170 są trudne w znalezieniu, a jak są to cena jest 1200 zł. Może pojawiły się jakieś inne tanie w eksploatacji i zakupie modele?
  • phoenixcontact
  • Helpful post
    krakarak
    Level 41  
    A ja widzę, że pojawił się Brother HL-3142CW WIFI w cenie o połowę niższej niż podajesz... Tanie materiały, niezawodna. Na portalu Alle, oferta nr 11907400554.
  • phoenixcontact
  • Helpful post
    mgim
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Pytanie - jak dużo drukujesz.
    Mam HP-CP4525dn (w firmie) - tonery już można dostać po 170 zł za jeden - wydajność przy XL (220 zł) - 12k stron, z firmy "C...." toner "wydał" ponad 15k stron. Jak znajdziesz - to podstawowe pytanie - ile "przejechał" - "Moduł przeniesienia obrazu". Udaje się to zregenerować - ale nie zawsze się uda.
    W domu atrament EPSON L286.
    HP - to już chyba dziesięciolatka, kupiłem (dostałem prawie) po 85K stron - teraz ma 160K stron.
  • Helpful post
    krakarak
    Level 41  
    HP CP4525dn to ogromnie ciężki kloc, do firmy tak, ale do domu to kto to wniesie i gdzie postawić?... Jak mało drukowane to może HP LaserJet M175?
  • Helpful post
    mgim
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Ciężki jak cholera, wielki też. Do domu raczej nie pasi. Dość dużo drukuję - więc załatwia mi sprawę - tym bardziej, że XERO CANON IR-ADV-C2030i jest cholernie chimeryczne i drogie w "utrzymaniu". Trochę temperatura w pomieszczeniu nie podejdzie - to już wariuje (brudzi wydruki).
    jowyma
    Level 23  
    Jak zwykle, Elektrodzianie mnie nie zawiedli. Przepięknie dziękuję, Brother 3142 już kupiony :D. Jestem pod nieustającym ogromnym wrażeniem Waszej ogromnej wiedzy. Z całego serca dziękuję !!! :) :) :)