logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vw Passat B6 - Brak spryskiwaczy, zapalniczki, wycieraczki tył

robinhood10 25 Mar 2022 18:58 3381 6
REKLAMA
  • #1 19948030
    robinhood10
    Poziom 10  
    Ocena: 32
    Witam,
    Czy ma ktoś może pomysł dlaczego nie działają spryskiwacze przód i tył, wycieraczka tył oraz zapalniczka ? Bezpieczniki sprawdzone wszystkie, przekaźniki pod kierownicą podmienione i nic. Sygnał z manetki wychodzi, podmieniłem moduł pod kierownicą i na chwilę ruszyło i przestało. Błędy w module to 02398 - sterowanie pompy mycia tylnej szyby, 009 - przerwa/zwarcie z masą; 00156 - sterowanie pompa układu mycia szyb, 009 - przerwa/zwarcie z masą. Przed zauważeniem usterki, elektryk czyścił płytkę z przekaźnikami pod skrzynką bezpieczników w komorze silnika, oraz wymienił 3 przekaźniki w tej skrzynce. Ktoś ma może pomysł co jeszcze sprawdzić ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19948109
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19948245
    robinhood10
    Poziom 10  
    U mnie w skrzynce w komorze nie ma bezpiecznika sb49, zapomniałem dodać że passat 2009r, 2.0 Tdi CR, schemat skrzynki ponizej
    Załączniki:
    • Vw Passat B6 - Brak spryskiwaczy, zapalniczki, wycieraczki tył bezpieczniki_passat_b6_silnik2.png (34.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 19949445
    robinhood10
    Poziom 10  
    Sprawdzałem dzisiaj jeszcze wtyczkę z gniazda J i na 3 pinie jest napięcie, ale na gnieździe na przekaźnikach brak napięcia w ogóle, klakson działa. Czy może też być spowodowane jakimiś złym kodowaniem ?
  • #6 19956910
    robinhood10
    Poziom 10  
    A ma ktoś schemat dokąd gdzie idą kable od bezpiecznika nr 40, 41, 42 od skrzynki bezpiecznikow w desce ? Dzisiaj wysprawdzem jeszcze raz po kolei i bezpieczniki dobre ale brak w nich napiecia.
  • REKLAMA
  • #7 20600267
    yart2003
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witaj, czy udało ci się rozwiązać problem? Mam identyczny w tiguanie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem działania spryskiwaczy przednich i tylnych, wycieraczki tylnej oraz zapalniczki w VW Passat B6. Sprawdzono wszystkie bezpieczniki i przekaźniki, a także podmieniono moduł pod kierownicą, co przyniosło chwilową poprawę. W module występują błędy związane z przerwami/zwarciami z masą. Użytkownicy sugerują sprawdzenie kostki stacyjki oraz schematów połączeń kablowych w skrzynce bezpieczników. Pojawiają się również pytania o kodowanie oraz brak napięcia w niektórych gniazdach.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA