Chciałem na procesorze AVR ATmega 8535 podłaczyć do niego czujnik np jakis TSOP i program mialby odbierac kod pilota (od tv, dvd radia itd) i umieszczac go np w kolejnych komorkach ram procesora.
Problem w tym ze niemoge dość do tego jak ten program w AVR ma działać. Czy posiada ktoś jakąś gotową procedure odczytu z podlaczonego czujnika TSOP i wstawieniu odebranych danych do np jakiesc zmiennej?
Druga sprawa dotyczy takiej sytuacji:
ATmega 8535 + TSOP (odbiór danych i umieszczenie wyniku w kolejnych komorkach pamieci
+
ATmega 8535 + dioda podczerwieni (wysyłanie danych z kolejnych komorek pamieci)
Chodzi mi tutaj o wysłanie np wartosci A4F78800E3 h i to ma odebrać pierwszy układ i zamiescic w jakis komorkach pamieci lub rejestrach.
Z góry dziekuje za pomoc
Problem w tym ze niemoge dość do tego jak ten program w AVR ma działać. Czy posiada ktoś jakąś gotową procedure odczytu z podlaczonego czujnika TSOP i wstawieniu odebranych danych do np jakiesc zmiennej?
Druga sprawa dotyczy takiej sytuacji:
ATmega 8535 + TSOP (odbiór danych i umieszczenie wyniku w kolejnych komorkach pamieci
+
ATmega 8535 + dioda podczerwieni (wysyłanie danych z kolejnych komorek pamieci)
Chodzi mi tutaj o wysłanie np wartosci A4F78800E3 h i to ma odebrać pierwszy układ i zamiescic w jakis komorkach pamieci lub rejestrach.
Z góry dziekuje za pomoc